Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Οι Δεινόσαυροι και το θερινό ηλιοστάσιο (trailer)

 

Σε ένα συναρπαστικό ΔΩΡΕΑΝ ταξίδι εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους, καλεί παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, γιορτάζοντας την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το χειμερινό ηλιοστάσιο (δυο ημέρες πριν) και πλημμυρίζοντας τον τεράστιο θόλο του με τα… τέρατα που φοβάσαι. Ή..μήπως δεν...;

 

Με την Ψηφιακή Παράσταση ‘Ο θάνατος των δεινοσαύρων’, που θα προλογίσει ο κ. Νίκος Ζούρος, Καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO και Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, γιορτάζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Εδώ καταγράφονται με συναρπαστικό τρόπο ορισμένες από τις πιθανές επιστημονικές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων, με την παράσταση να εστιάζει στην επικρατέστερη αυτών, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν εξαιτίας της πρόσκρουσης με τον Πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Ταυτόχρονα δίνει το έναυσμα για ενδιαφέρουσες ερωτήσεις όπως: ‘Πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας;’.

Κι όλα αυτά στον εντυπωσιακό, τεράστιο θόλο του Πλανηταρίου, με τρόπο που εντυπωσιάζει και μετατρέπει τη θέαση σε μια εικονική περιπέτεια που κόβει την ανάσα.

Παραστάσεις: 18:00 και 19:30/ Είσοδος: Ελεύθερη.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109469600, www.eugenfound.edu.gr