Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Οι ‘εισβολείς’…

 

Το θέατρο ¨ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ¨ της Πάτρας παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου το έργο ‘ΑΡΙΖΟΝΑ’ του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου. Και μόνο γι’ αυτή την παράσταση αξίζει να κάνεις τα χιλιόμετρα και να πας στην Πάτρα. Πίστεψέ με!

 

Γραμμένο το 2005, ωστόσο επίκαιρο και προφητικό για το μέλλον που ακολούθησε, εάν αναλογιστούμε τα σχέδια για κατασκευή τείχους και συρματοπλεγμάτων στα σύνορα των κρατών και τις διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό ζήτημα, το έργο του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο ‘Αριζόνα’, που ξεκινάει τις παραστάσεις του στη σκηνή του ‘Λιθογραφείου’ στην Πάτρα, αναφέρεται σε ένα ζευγάρι Αμερικανών, το οποίο συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα. Κάτω όμως από τον καυτό ήλιο της Αριζόνα ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ, αντιμέτωποι με τους εισβολείς μετανάστες, συναντιούνται στην πραγματικότητα με τη δική τους συναισθηματική έρημο, που αντικατοπτρίζεται στη σχέση τους και στη ζωή τους. Ο φόβος είναι πάντα κακός σύμβουλος. Κι αυτοί θα το... τερματίσουν, αποδεικνύοντας πόσο αξίζει για κάποιους η αξία της ανθρώπινης ζωής.

Παίζουν: Ελένη Καραμούζη, Γεράσιμος Σοφιανός/

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ/ Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος/ Βοηθός σκηνοθέτη: Μάχη Αντωνοπούλου/ Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Αγγελής/

Μουσική: Γιώργος Δίπλας/ Φωτισμός: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος.

Ημέρες/ώρες παραστάσεων: Παρασκευή έως Κυριακή, 21.15.

Γενική  είσοδος: 12  ευρώ | Τηλ. Κρατήσεων: 6939835990.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ: Μαιζώνος 175, Πάτρα, τηλ. 2610 328394.