Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Οι Κόρες, οι Κούροι και τα αγάλματα

 

Μια αξέχαστη νυχτερινή ξενάγηση στο πιο φημισμένο μουσείο του κόσμου, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, προσφέρουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

 

Θέλεις ν’ ανακαλύψεις μικρά και μεγάλα μυστικά της ιστορίας της Ακρόπολης πολλές χιλιετίες πίσω; Να γνωρίσεις την ανεσκαμμένη αθηναϊκή γειτονιά κάτω από το Μουσείο; Να περιηγηθείς ανάμεσα σε σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους; Θα γνωρίσεις την καθημερινότητα των αρχαίων Αθηναίων από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια και τα μυστικά των Καρυάτιδων που “ξαναγεννήθηκαν” με τη βοήθεια της τεχνολογίας; Να θαυμάσεις τις μετώπες του Παρθενώνα, τις κόρες, τους κούρους και τα χρωματιστά αγάλματα; Όλα αυτά θα συμβούν αν δηλώσεις συμμετοχή στη νυχτερινή ξενάγηση που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Ιουνίου, 19:00/ Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης/ Τερματισμός: Μουσείο Ακρόπολης/ Διάρκεια Ξενάγησης: 1,5 ώρα/Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες/ Κόστος ξενάγησης: 10 €/άτομο, Παιδιά έως 15 ετών: 5 €/άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου).

Εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο Ακρόπολης: Ολόκληρο: €5, Μειωμένο: €3, Δωρεάν: Άνεργοι, Φοιτητές (με επίδειξη κάρτας ανεργίας/φοιτητικής ταυτότητας).

(Για να εξασφαλίσεις την κράτησή σου και να πληρώσεις τη συμμετοχή σου στην ξενάγηση, θα πρέπει να βρίσκεσαι στο Μουσείο 15 λεπτά νωρίτερα, στις 18:45).

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ), τηλ. 2103250341, info@ekedisy.gr