Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Οι σονάτες του Μπετόβεν

Η πολυβραβευμένη βιολονίστρια, Δανάη Μάτσκε και ο επίσης βραβευμένος, Γερμανός πιανίστας - μαθητής του Έντβιν Φίσερ - Ούβε Μάτσκε, που έχει εμφανιστεί με σημαντικά σύνολα και με κορυφαίους σολίστ σε φημισμένες αίσθουσες και διοργανώσεις ανά τον κόσμο εγκαινιάζουν, την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου στις 20.30 στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τις συναυλίες του φετινού κύκλου μουσικής δωματίου.

Αυτό το ξέρω κι εγώ. Ένας πρώην αδέσποτος σκύλος. Πως οι 10 Σονάτες για βιολί και πιάνο του μεγάλου Γερμανού μουσουργού, Λούντβιχ  Βαν Μπετόβεν, με τα δυο όργανα να αντιμετωπίζονται ισότιμα, αποτελούν σημεία αναφοράς για τους μετέπειτα συνθέτες που πάτησαν πάνω στα χνάρια του για να συνεχίσουν... Η νεαρή βιολονίστα, Δανάη Μάτσκε και ο  πιανίστας Ούβε Μάτσκε - αγαπημένοι και γνώριμοι στο κοινό του Μεγάρου - συναντιούνται σε μια συναυλία στην οποία ερμηνεύουν τις Σονάτες για βιολί και πιάνο, αρ. 1, 5 και 7,  με την τελευταία, αφιερωμένη στον τσάρο , Αλέξανδρο Α’ της Ρωσίας , να σηματοδοτεί την είσοδο του Μπετόβεν σε ένα νέο πεδίο συνθετικών εξερευνήσεων.

Η Δανάη, με πλούσια δισκογραφική δραστηριότητα που περιλαμβάνει έργα των Μπαχ, Μπετόβεν, Ραβέλ, Ντεμπυσσύ, Μπλοχ, Φρανκ και Δ. Τερζάκη, παίζει εδώ με αυθεντικό βιολί- προσφορά ιδιωτικής συλλογής από την Χαϊλδεμβέργη - του Κάρλο Τζουζέπε Τεστόρε (Μιλάνο 1710) ενώ ο Ούβε έχει ένα ευρύ ρεπερτόριο με έργα των: Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Σοπέν, Σούμαν, Λιστ, Μπραμς, Μούσορσγκι, Μπάρτοκ, Προκόφιεφ, Σοστακόβιτς και... έπεται συνέχεια.  Επίσης έχει διατελέσει Πρόεδρος του τμήματος  Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο οποιό κατέχει τη θέση του καθηγητή Οργανικής Μουσικής  Εκτέλεσης.

Όπως καταλαβαίνετε θα περάσω υπέροχα. Και αν επιστρέψω σε... άλλη ζωή... θέλω να γίνω ένας σπουδαίος βιολονίστας. Που ξέρεις;

Τιμές εισιτηρίων: 20.00 & 12 ευρώ & 5 ευρώ, άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ & 8 ευρώ, 65+, πολύτεκνοι.

(Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βας. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 2107282333,  www.megaron.gr).