Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όλα για τον πειραματισμό

 

Τρεις ντράμερ της αθηναϊκής σκηνής θα καλούνται κάθε φορά να αναμείξουν τον ήχο τους με τρεις εγχώριους μουσικούς, με στόχο το συνδυασμό διαφορετικών ειδών, τον πειραματισμό και τον επαναπροσδιορισμό των μουσικών τους ταυτοτήτων. Αυτή είναι η ‘λογική’ της νέας δράσης ‘3+1,’ μιας σειράς συναυλιών που πραγματοποιείται στο Ρομάντσο.

 

Ένα μισάωρο session γεμάτο αναπάντεχους συνδυασμούς και ταιριάσματα. Αυτό θα φέρνει η συνάντηση ενός μουσικού και τριών ντράμερ στη νέα σειρά συναυλιών ‘3+1’ στη σκηνή του ‘Ρομάντσο’.

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου οι Δημήτρης Τσαμπουνάρης, Κωσταντής Μιχαήλ και Στέφανος Χυτήρης συναντούν τους Σοφία Σαρρή, Στράτος Μπιχάκης και Bonebrokk προκειμένου να παρουσιάσουν εδώ το μουσικό τους αποτέλεσμα.

3

Δημήτρης Τσαμπουνάρης

Κωσταντής Μιχαήλ

Στέφανος Χυτήρης

+1

Σοφία Σαρρή

Στράτος Μπιχάκης

Bonebrokk

 

Δημήτρης Τσαμπουνάρης

Ο Τσαμπουνάρης Δημήτρης παίζει ντραμς και μουσική με και σε συγκροτήματα από το ’99. Αποτελεί το ένα μισό των Rita Mosss (punk/noise/rock) και πιστεύει στο raw power of the force. Ανυπομονεί να παίξει λίγο techno και electronica και ό,τι άλλο προκύψει.

 

Κωσταντής Μιχαήλ

Ο Kostadis Michail, αυτοδίδακτος πολυοργανίστας, μηχανικός του ήχου και project architect στο οπτικοακουστικό project ‘Two Thousand Places’, είναι ενεργό μέλος των Wham Jah και Lost Bodies, ενώ έχει κυκλοφορήσει, πέρα από τις συμμετοχές του σε πολλά άλμπουμ (Acid Baby Jesus,In Trance 95 κ.ά.), δύο προσωπικές δουλειές ως KOSTADIS: το UNLEASH, στην Phase! Records το 2016, και το SLUMBER - 3 Ways to Calm & Sleep Peacefully, mini album το 2017.

Για το 3+1 ο Kostadis Michail θα χρησιμοποιήσει ένα κοινό ακουστικό drum set, το οποίο θα ελέγχεται άμεσα από τον ίδιο κατά βούληση, μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών παραμορφωτών.

 

Στέφανος Χυτήρης

Ο Στέφανος Χυτήρης είναι ντράμερ που μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μουσική στην Αμερική. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλά σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις προσωπικές του δουλειές σε συνεργασία με τους Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Todd Neufeld, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby. To Flux Project - Pyr|n είναι ο πρώτος του δίσκος που ηχογραφήθηκε το 2014, υπό την παραγωγή του ντράμερ Michael Carvin. Το Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το βινύλιο Egata, ένα σχήμα επτά μουσικών, δουλεύοντας πάνω στον πρωτόλειο ήχο του αυτοσχεδιασμού, με τα όργανα να συναντιούνται σε συγκεκριμένες τονικότητες με σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

www.stephanoschytiris.com

 

Σοφία Σαρρή

Η Σοφία Σαρρή, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, έως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup.

Η avant pop της Σαρρή μπολιάζεται με ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop, δημιουργώντας ένα μουσικό σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, ανακατεύοντας την κρητική λύρα με πολυπρόσωπα αναλογικά synths και υπερηχητικά blastbeats.

Κάθε μουσική στιγμή του προσφάτου δίσκου της, “Euphoria” (2017, Inner Ear), γεννά ένα δικό της μικρόκοσμο, αποτελούμενο από άβολες δυσαρμονίες των εγχόρδων, ηλεκτρονικά micro-beats και τα άλλοτε δυναμικά και άλλοτε εύθραυστα φωνητικά της τραγουδοποιού, αποτίνοντας το δικό του φόρο τιμής στην παντοδυναμία της φύσης. Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα, το έργο της Σαρρή βυθίζει τον ακροατή στα παράλληλα σύμπαντα του μυαλού της, τη στιγμή που αυτό φαντασιώνεται πλάνα διαφυγής, με όχημα εκφραστικούς στίχους και αξιομνημόνευτες μελωδίες.

 

Στράτος Μπιχάκης

Ο Στράτος Μπιχάκης (Αθήνα, 1984) είναι μουσικός και συνθέτης που δραστηριοποιείται στο χώρο των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων και παραστάσεων. Είναι απόφοιτος Χημικός Μηχανικός. Εργάζεται ως software και hardware developer για την εταιρεία Dreadbox. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε φεστιβάλ και εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Ρωσία. Έχει υπάρξει μέλος του ΜusicMakers Hacklab των φεστιβάλ CTM και ICAS. Έχει επιμεληθεί τη συλλογή Greek ethno music location recordings (V I S, DE).

 

Bonebrokk

Bonebrokk είναι το προσωπικό project του Μάριου Νάρη, ενός sound artist με έδρα την Αθήνα. Είναι ο ιθύνων νους της Trial & Error, μια πλατφόρμα / δισκογραφική / club night που είναι ενεργή τα τελευταία δύο χρόνια. Δημιουργεί και παίζει ακατέργαστη, ενεργητική κλαμπ μουσική, επηρεασμένη από την techno, house και την UK sound system μουσική σκηνή. Έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει το πρώτο του 12 "Hollow Systems" στην T & E, εργάζεται επί του παρόντος πάνω στο debut LP του.

Ώρα Προσέλευσης: 21.00/ Είσοδος: 7 ευρώ.

BIOS Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, τηλ. 2167003325.