Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όλοι αξίζουν ένα σπίτι (video)

 

... έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό κι εγώ, ‘ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ’, ψάχνω το δικό μου. Μέχρι να το βρω θα πάω να δω τη μουσική  παράσταση ‘Το σπίτι μου’, που παρουσιάζει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στον Σταυρό του Νότου ο τραγουδοποιός της νέας γενιάς Θέμος Σκανδάμης, με Special Guest τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

 

Αυτοσαρκαζόμενος λυρισμός, υπαρξιακά μακροβούτια και στιχουργική αλητεία. Τραγούδια φτιαγμένα με απλά υλικά, παράγκες που χωρούν από κάτω όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι μπορεί να δώσει κανείς την ατμόσφαιρα που θα έχει η μουσική παράσταση ‘Το σπίτι μου’, που παρουσιάζει στον Σταυρό του Νότου Club ο τραγουδοποιός της νέας γενιάς και ηθοποιός Θέμος Σκανδάμης. Ο καλλιτέχνης, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο ‘Φορτηγό’ δίπλα στον Διονύση Σάββοπουλο, έρχεται εδώ σε ένα σύμπαν προσωπικό και αναπόφευκτο, με τον δαίμονα της δημιουργίας επ’ ώμου και σε κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης να δείξει την ομορφιά του τέταρτου άλμπουμ του.

Ηχογραφημένα ζωντανά με μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών (Διονύσης Μακρής, Μιχάλης Βρέττας, Νίκος Παπαβρανούσης, Αλεξανδρος Δανδουλάκης, Τώνια Ράλλη κ.ά.), τα τραγούδια από ‘Το σπίτι μου’ κινούνται απρόβλεπτα από το λυρισμό στην ειρωνεία και από την παιδικότητα στο νουάρ, αντλούν έμπνευση από τον Μάρκο Βαμβακάρη μέχρι τον Leonard Cohen, χρησιμοποιούν την έκπληξη και την ανατροπή σαν κλειδιά για την πόρτα της ποίησης και αποτελούν την πολύχρωμη πρόταση του Θέμου Σκανδάμη στο σημερινό τοπίο του ελληνικού τραγουδιού. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε ρόλο μυστηριώδους καλεσμένου συμμετέχει σε ένα τραγούδι έκπληξη!

Doors Open: 20.00/ Είσοδος 10 ευρώ, με μπίρα ή κρασί.

Εσύ θα χορέψεις;

Σταυρός του Νότου: Θαρύπου 37, τηλ. 2109226975, www.stn.gr