Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν αυτά που κρύβονται φανερώνονται...

 

‘Δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας. Αλλά, για κάποιον, δεν υπάρχει καμία ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να το αποδείξει...’. Το βραβευμένο με Πούλιτζερ το 2005 θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ από την εταιρεία Λυκόφως κάνει πρεμιέρα στις 07 Φεβρουαρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, με πρωταγωνιστές τη Ρούλα Πατεράκη και τον  Νίκο Κουρή στο Θέατρο Ροές.

 

Η ‘Αμφιβολία’, το βραβευμένο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, που έγινε ταινία το 2008 με την Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν με 44 υποψηφιότητες για βραβεία, ανεβαίνει στο θέατρο Ροές. Σε ένα θρησκευτικό σχολείο, ένας χαρισματικός ιερέας, ο Πατέρας Φλυν, προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τις αυστηρές δομές του σχολείου τις οποίες υπερασπίζεται σθεναρά η αυστηρή διευθύντρια, Αδελφή Αλούσιους Μποβιέ. Όταν εκείνη θα ανακαλύψει ότι ο ιερέας δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε ένα νεαρό απομονωμένο αγόρι, θα ηγηθεί μιας προσωπικής σταυροφορίας εναντίον του ιερέα, με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τον εκδιώξει από το σχολείο. Υφιστάμενη του ιερέα, χωρίς ισχυρές αποδείξεις και στηριγμένη μόνο στη δική της ηθική βεβαιότητα, θα βάλει σε κίνδυνο τη θέση του ιερέα, το μέλλον του μαθητή αλλά και τη συνοχή της κοινωνίας του σχολείου.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος/ Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης/ Βίντεο: Απόλλων Παπαθεοχάρης-Ραμόν Μαλαπέτσας/ Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα/ Μακιγιάζ: Παντελής Τουτουντζής/ Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Παπουτσή/ Βοηθός Σκηνογράφου: Σωτήρης Μήτσουλας.

Πρωταγωνιστούν η Ρούλα Πατεράκη, ο Νίκος Κουρής, η Λίλα Μπακλέση και η Πηνελόπη Μαρκοπούλου.

Παραστάσεις & τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη 19.00 | Είσοδος 16 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)/

Πέμπτη & Παρασκευή 21.00 | Είσοδος 16 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)/ Σάββατο 18.30 & 21.00| Είσοδος 18 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο)/ Κυριακή 20.00 | Είσοδος 18 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο).

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-roes/amfivolia/

Θέατρο Ροές: Ιάκχου 16, Γκάζι, Στάση Μετρό Κεραμεικός, τηλ. 2103474312.