Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν το... δημιούργημα ‘κατασπαράζει’ τον δημιουργό (video)

 

 

Μια παράσταση βασισμένη σε ένα θέμα του Luigi Pirandello και τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι είναι το ‘Απόψε αυτοσχεδιάζουμε’, που από τις 10 Νοεμβρίου ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

 

Με το έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Luigi Pirandello ‘Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε’ ανοίγει αυλαία η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, προσφέροντας μια δυνατή παράσταση, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Μαυρίκιου και την εμβληματική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Ένας θίασος εδώ προσπαθεί να διασκευάσει σε θεατρικό έργο το διήγημα του ίδιου του Λουίτζι Πιραντέλλο ‘Αντίο Λεονόρα!’. Οι σκηνοθετικές εντολές δημιουργούν ασάφεια για τους ηθοποιούς, οι οποίοι στο μεταξύ ταυτίζονται τόσο πολύ με τους ρόλους τους, ώστε διώχνουν τον σκηνοθέτη, προκειμένου να ζήσουν τις ζωές των χαρακτήρων που υποδύονται! Η δύναμη του δημιουργήματος έναντι του δημιουργού του είναι σχήμα ουσιώδες για την τέχνη, αλλά και για τον Λουίτζι Πιραντέλλο.

Το έργο μοιάζει να γεννήθηκε για ν’ αποτυπώσει αυτή την εκρηκτική σχέση, ενώ συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα υπό τη μορφή «θεάτρου μέσα στο θέατρο» για το πλέον αγαπημένο του θέμα: τη σύγχυση της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος/

Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης/ Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού/

Διασκευή, Προσαρμογή, Ενορχήστρωση, μουσική: Νίκος Κυπουργός/

Σχεδιασμός ήχου, Ενορχήστρωση: Στάθης Σκουρόπουλος/

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος/ Κίνηση, Χορογραφίες: Βάλια Παπαχρήστου/ Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας/

Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου/ Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Βαρδάκα/ Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου-Βαμβακά/

Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίνα Κωνιού/ Βοηθός ενδυματολόγου: Μάριος Παναγιώτου/

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μαρία Βαρδάκα, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Κακαβούλας, Δημήτρης Μαυρίκιος, Γιώργος Μπένος, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Στέφανος Παπατρέχας, Γιούλικα Σκαφιδά, Νεκτάριος Φαρμάκης, Λυδία Φωτοπούλου/ Συμμετέχουν: Μιχάλης Αρτεμησιάδης, Γιάννης Αρτεμησιάδης/ Μουσικός επί σκηνής: Νταλανίκα Λιλή.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή, 19.00/ Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 20.30/ Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους (18 Νοεμβρίου έως 02 Δεκεμβρίου 2018, οι ημέρες και ώρες παραστάσεων τροποποιούνται ως εξής: Τετάρτη 17:30 - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00 - Κυριακή 17:30. Δεν θα πραγματοποιηθεί παράσταση στις 18/11)./ Εισιτήρια: 25€ (Διακεκριμένη ζώνη), 18€ (Α΄ Ζώνη), 15€ (A΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)/

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 15€ (Α΄Εξώστης), 10€ (Β΄ Εξώστης)

Κάθε Παρασκευή: 18€ (Διακεκριμένη ζώνη), 13€ (Α΄και Β΄ Εξώστης)

Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη)

Άνω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη)

Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη)

ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)

Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο)

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-KΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567.