Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν το φως παλεύει με τη σκιά

"Of Music and Shades". Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας για φωνή και πιάνο, που με τον Αμερικανό πιανίστα David Johnson, τη Βελγίδα συνάδελφό του Elke Robersscheuten, τη σοπράνο Τίνα Ανδρικοπούλου και τη μέτζο σοπράνο Ελένη Μπαρκαγιάννη πραγματοποιείται τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στο Θέατρο της  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Έργα των Charles Ives,  SamuelBarber ,Benjamin Britten , Gian  Carlo Menotti και David Johnson θα παρουσιαστούν στη συναυλία Of Music and Shades που πραγματοποιείται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, με το Φως και τη σκιά να ξεδιπλώνουν τις αποχρώσεις τους σε έναν μουσικό καμβά συνθετών από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα.

Ένα παιδί απειλείται με όλα τα είδη των μαρτυρίων αν δεν πέσει για ύπνο, ένα αηδόνι τραγουδάει το ερωτικό του τραγούδι όλη νύχτα, ένα αγόρι παρατηρεί μια λεοπάρδαλη κλεισμένη σε κλουβί κι αναρωτιέται.

Όπως σημειώνει ο David Johnson , για μερικούς από τους συνθέτες και τα έργα τους: ‘Ο Charles Ives είναι μια από τις πραγματικά μοναδικές ιδιοφυίες στον μουσικό κόσμο του 20ού αιώνα. Τα σημαντικά έργα του, παρόλο που γράφτηκαν κατά τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, μοιάζουν σαν να γράφτηκαν μόλις χτες. Ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του που δεν αναγνωρίστηκε παρά μόνο μετά τον πόλεμο, λίγα χρόνια πριν το θάνατό του. Σύμφωνα με το έγκριτο μουσικό λεξικό Grove «Μερικά [από τα έργα του] είναι τόσο περίπλοκα και πολυτονικά που αψηφούν την ερμηνεία». Τα έργα του Britten υπό το γενικό τίτλο “A Chorus of Lullabies” είναι μελοποιημένα κείμενα διαφόρων συγγραφέων, μεταξύ των οποίων και ο William Blake, και αποτελούν έξοχα παραδείγματα του «μοντέρνου συντηρητικού» μουσικού ύφους του συνθέτη. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1947 στο φεστιβάλ Aldeburgh όπου ο Britten χαιρετίσθηκε ως ο πρώτος μεγάλος Βρετανός συνθέτης όπερας μετά τον Purcell. Στη συναυλία συμπεριλαμβάνονται και πέντε έργα μου: τρία μελοποιημένα ποιήματα του T.S. Eliot, καθώς και δύο δικά μου μελοποιημένα ποιήματα, τα “Recollections” και “Christmas Eve in Bed”, τα οποία, παρότι έγραψα πριν μερικά χρόνια, δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί στο κοινό’.

Έναρξη: 20:00/ Είσοδος: Ελεύθερη.

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 2103680052.