Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν γιορτάζει η μουσική...

 

‘Όταν γιορτάζει η μουσική, μικροί, μεγάλοι είν’ εκεί...’. Πού; Πού αλλού; Στον Κήπο του Μεγάρου. Την Πέμπτη 17 Ιουνίου από τις 17.00 έως τις 23.00, με ένα σωρό εκδηλώσεις για όλους και... φυσικά με ελεύθερη είσοδο!

 

Χιλιάδες εκδηλώσεις σε πάνω από 700 πόλεις του κόσμου έχουν πραγματοποιηθεί για χάρη της. Εδώ και 36 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους... Η φετινή γιορτή στον Κήπο του Μεγάρου έχει εκδηλώσεις που από τις 5:00 έως τις 8:00 μ.μ. το απόγευμα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη ‘Λίλιαν Βουδούρη’ και το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, με τον τίτλο ‘Νότες και λέξεις’ και το βράδυ, από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. Οι πρώτες ξεκινούν με την προβολή στην Αίθουσα Διδασκαλίας στις 5 μ.μ. του μουσικού ντοκιμαντέρ για παιδιά ‘Χορεύοντας στη Γιάφα’ (Hilla Medalia, Iσραήλ) σε συνεργασία με την Anemon Productions, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται στον Πολυχώρο το Εργαστήρι μουσικοθεραπείας ‘Μουσικοθεραπεύομαι’ για παιδιά από 8 ετών… αλλά και για μεγάλους. Το παρουσιάζουν η Ευαγγελία Παπανικολάου και η Άννα Μπέμιχ (σε συνεργασία με τη SONORA-Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας).

Στις 6:30 μ.μ. το κλίμα γίνεται πιο μουσικό, με τα σχήματα Τριάμισι Έγχορδα και Αναφανδόν να ερμηνεύουν, και πάλι στον Πολυχώρο, ρεμπέτικα τραγούδια στο πλαίσιο της συναυλίας ‘Το σήμερα συναντά το χθες’.

H υπαίθρια βραδινή Γιορτή της Μουσικής στον Κήπο από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. αρχίζει με την Camerata Junior, Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, σε διδασκαλία-μουσική διεύθυνση: Δημήτρη Σέμση, για να πάρει τη σκυτάλη αμέσως μετά η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε διεύθυνση Στέφανου Τσιαλή.

Στη συνέχεια, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» παρουσιάζει τη συναυλία ‘Α barca da fantasia’ (Στο καράβι της φαντασίας] με μελωδίες και δημοφιλή τραγούδια από τις ομορφότερες γωνιές της Μεσογείου και την τσιγγάνικη παράδοση των Βαλκανίων με τους Ιωάννα Φόρτη στο τραγούδι και Έλενα Σδόγκου στη διεύθυνση ορχήστρας. Η βραδιά κλείνει με το σχήμα Γιάννα Βασιλείου and Band που έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα jazzy αποχρώσεων με ελληνικά ελαφρά τραγούδια του 1960, αλλά και με επιτυχίες του Φρανκ Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ σε ευφάνταστες ενορχηστρώσεις-τρομπέτα Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Τρομπόνι: Τζιμ Σταρίδας/ Βιόλα: Μιχάλης Καταχανάς/ Κιθάρα: Αλέξανδρος Δανδουλάκης/ Πιάνο: Γιάννης Παπαδόπουλος/ Μπάσο: Ντίνος Μάνος/ Τύμπανα: Βασίλης Ποδαράς.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr