Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν η Δύση ‘παντρεύτηκε’ την Ανατολή

 

Παντρεύει το παραδοσιακό κλαρίνο με τους κομψούς ήχους των αμερικάνικων musicals και soundtracks. Ο κλαρινίστας Θανάσης Βασιλόπουλος -‘εθνικό κεφάλαιο’ της μουσικής μας παράδοσης, από τη Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου έρχεται στο Παλλάς και με το Συμφωνικό Σύνολο “FOUX ENSEMBLE”, τους Θ. Αλευρά, Μ. Μάλφα, Μ. Μπεγνή, Τάνια Τρύπη ενώνουν τη Δύση με την Ανατολή, στη μουσική παράσταση “My way”.

 

Mια ονειρική μουσική αναδρομή επιχειρεί στη σκηνή του Παλλάς ο κλαρινίστας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδεία των οργάνων από το συμφωνικό σύνολο “Foux ensemble”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζαχαρίου που δίνει άλλη διάσταση στο άκουσμα και εξυψώνει τον αέρινο ήχο του κλαρίνου.

Σε αυτή την παράσταση, με τους Θανάση Αλευρά, Μπέσυ Μάλφα, Μέμο Μπεγνή και Τάνια Τρύπη να έχουν αναλάβει, με τη φωνητική και όχι την υποκριτική τους ικανότητα, να μαγέψουν το κοινό με τις ερμηνευτικές τους δεξιότητες, ο Θανάσης Βασιλόπουλος ‘επαναπροσδιορίζει’ αγαπημένες μελωδίες, χορογραφώντας τις νότες για να ζωγραφίσουν τον αέρα, αφού, όπως λέει και ο ίδιος: ‘Η φαντασία… είναι υπόθεση ελληνική’.

Εδώ, το εμβληματικό My way του Frank Sinatra αποκτά μια μοναδική ταυτότητα από τον ιδιότυπο ήχο του Θ. Βασιλόπουλου, που κατά καιρούς επαινέθηκε τόσο από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, όσο και από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Θα παιχτούν διασκευασμένα ορχηστρικά αλλά και θα ερμηνευτούν τραγούδια, όπως το βραβευμένο με Oscar Chariots of fire, το αισιόδοξο La vita e bella, το θεατρικό Memories, το μυθικό και επίσης βραβευμένο με Oscar The Godfather, το Singing in the rain, η μελωδία της Φαίδρας, το Χάρτινο το φεγγαράκι και πολλά πολλά άλλα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης/ Ενορχήστρωση / Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου/ Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 60, 50, 40, 30, 20, 15€.

ΠΑΛΛΑΣ: Βουκουρεστίου 5 / (City Link) Κέντρο / τηλ.: 2103213100.