Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Όταν ο βοσκός λιποθύμησε

 

Ένα έργο για μια εποχή που οι βοσκοπούλες είναι ασπροντυμένες, οι Έρωτες κρατούν τόξα, οι ερωτευμένοι αναστενάζουν, οι σπηλιές είναι ειδυλλιακές, η αγάπη εύκολη και ο θάνατος εύκολος. Αυτό είναι ‘Η Βοσκοπούλα’ (έργο ανώνυμου συγγραφέα), που βασίζεται στο βιβλίο ‘Ανωνύμου’ που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1627 και η Ομάδα Elephas tiliensis παρουσιάζει στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

 

Ένα γκόθικ παραμύθι, σκοτεινό και φωτεινό, βασισμένο «σε ρομαντικόν επεισόδιον συνταράξαν την νήσον Κρήτην», «ωφέλιμο για όποιον θέλει να αποφύγει τον έρωτα και τα πάθη της σαρκός» είναι ‘Η Βοσκοπούλα’, που ξεκινά τις παραστάσεις της στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένα αυθόρμητο δημιούργημα της λαϊκής ζωής της Κρήτης, ένα τραγούδι των βοσκών, σαν δημοτικό τραγούδι, ενώ αργότερα αναγνωρίστηκε ο έντεχνος χαρακτήρας της και η λογοτεχνική της αξία. Σύγχρονη της Ερωφίλης και του Κατζούρμπου, γραμμένη σε κρητική διάλεκτο, είναι το μοναδικό δείγμα του είδους της που έφτασε ως τις μέρες μας και το σημαντικότερο αντίστοιχο στην ελληνική γραμματεία και στην ευρωπαϊκή ποιμενική ποίηση της εποχής. Με μια γλώσσα παλιά που λάμπει σαν καινούρια, ανακαλύπτουμε τους πρώτους ήχους. Με όχημα τη φωνή και τη μουσικότητα, μιλάμε για το πρώτο αίσθημα, την απολυτότητα του συναισθήματος, λίγο καιρό πριν η ψυχή εμπλακεί με την ψυχολογία, για την πρώτη αγάπη που συνορεύει με το θάνατο, για την επιστροφή στην απλότητα που επιβάλλει το σώμα.

Ένας βοσκός συναντά στην εξοχή μια πανώρια βοσκοπούλα και λιποθυμά χτυπημένος από την ομορφιά της. 

Τη... συνέχεια θα την απολαύσεις στη σκηνή...

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου/ Μουσική: Παντελής Νικηφόρος/

Φωνητική προετοιμασία: Σαβίνα Γιαννάτου/ Σκηνικός χώρος - Μάσκες: Ιωάννα Πλέσσα/ Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού/

Επιμέλεια κίνησης: Μπέτυ Δραμισιώτη/ Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα/ Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπανδρέου, Πηνελόπη Τσιλίκα.

Μουσικός: Παντελής Νικηφόρος.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 21:15, Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00 (Από 19 Ιανουαρίου 2018- 01η Απριλίου)/ Εισιτήρια: Τετάρτη-Παρασκευή, Κανονικό 13€,Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€,

Σάββατο-Κυριακή, Κανονικό 14€,Φοιτητικό / Ανέργων 12€.

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tou-neou-kosmou/i-voskopoula/

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Αντισθένους & Θαρύπου, τηλ. 2109212900, www.nkt.gr