Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ό,τι απέμεινε: Με νοσταλγική διάθεση από τη Λίλα Παπούλα

Με διάθεση νοσταλγίας η Λίλα Παπούλα δίνει έργα που αποπνέουν τον αέρα της φθοράς και χαρακτηρίζονται από ανεξίτηλα στίγματα μιας κοινότοπης καθημερινότητας. Η έκθεση εγκαινιάζεται, Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου στις 19.30 στην γκαλερί Σκουφά.

Έργα που μιλάνε... Για τις υπαρξιακές αγωνίες. Τους φόβους και τις ανησυχίες που στοιχειώνουν τα μυαλά των ανθρώπων.  Έργα που αποτυπώνουν τα ψυχικά ρήγματα και την πολυπλοκότητα ενός κατακερματισμένου κόσμου, ο οποίος παλεύει να σταθεί και να ισσοροπήσει ανάμεσα στην αστάθεια και τη ρευστότητα. Τα διλήμματα και τους διχασμούς. Άνθρωποι απόντες και ταυτόχρονα, παρόντες, μέσα από την απουσία τους. Η έκθεση της Λίλας Παπούλα στην γκαλερί Σκουφά υπενθυμίζει ξεχασμένες αξίες, χαϊδεύει την εγκατάλειψη κι αναδεικνύει την ποίηση και την ηθική στο αδιέξοδο ενός σήμερα που κουβαλά το φορτίο του χτες και τις διαδρομές του.μΌπως αναφέρει  ο ιστορικός τέχνης, Γιάννης μπόλης για την έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, Με εκκίνηση και οδηγό, φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια και οι οποίες λειτουργούν ως ένα είδις ημερολογιακών σημειώσεων, ερεθισμάτων και μνημονικών ανακλήσεων, παρουσιάζει συνθέσεις που το ατομικό συμβιώνει με το συλλογικό. Φτιάχνει τόπους οικείους και ταυτόχρονα ανοίκειους καταλήγοντας σε απόηχους και σπαράγματα μιας αλλοτινής ζωής που πέρασε και χάθηκε. Ερείπια. Παντού ερείπια. Κι εγώ ένας σκύλος  με μνήμη.  Εκεί θα’ μαι...

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, 10.00-15.30/ Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-15.30 & 17.30-21.00.

(Γκαλερί Σκουφά : Σκουφά 4, Κολωνάκι, τηλ. 2103643025, 2103603541, www.skoufagallery.gr).