Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ό,τι σε αγγίζει...

 

Με στόχο τη μελέτη των κινησιολογικών και χωροταξικών εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν στη σύνθεση του κομματιού “Αποχαιρετισμός” με κύριο άξονα την επαφή και τη χρήση του βάρους, η Quo Vadis Dance Company πραγματοποιεί στο θέατρο ΠΚ το σεμινάριο ‘Contact Improvisation Partnering’, με τους  Ζαφειρία Τσιρακάκη, Χρήστο Σάντα Μαρία, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου.

 

‘Αγγίζω, Αγγίζομαι, Μεταφέρω, Υποστηρίζω, Εμπιστεύομαι, Δημιουργώ, Χορεύω!’. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας στο σεμινάριο της Quo Vadis Dance Company στο θέατρο ΠΚ.

Κύριος δεσμός μεταξύ των σωμάτων είναι το άγγιγμα! Πώς αγγίζω; Πώς επικοινωνώ με ένα άλλο σώμα, ένα άλλο σύμπαν, τέλειο και αυτόνομο, που έχει να πει τόσα και περισσότερα όπως το δικό μου;

Με εργαλεία από τις τεχνικές του Contact Improvisation (επαφή, χρήση του βάρους, δημιουργία κοινού κέντρου βάρους, ανοιχτότητα, κιναίσθηση) και του Partnering (άγγιγμα, λαβές, σωματικός διάλογος, πρόθεση, lifts, support, ροή, χορογραφία), το σεμινάριο της Ζαφειρίας Τσιρακάκη και του Χρήστου Σάντα Μαρία υπενθυμίζει πως το σώμα ζει, κινείται και υπάρχει ως αυτόνομο και τέλειο, έχοντας ένα εύρος δυνατοτήτων που εκτείνεται στο άπειρο. Όταν δύο σώματα συναντιούνται, αρχικά χτίζεται ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας. Γνωρίζονται, ανταλλάσσουν ποιότητες και χαρακτηριστικά, ώστε να καταφέρουν να συνεννοηθούν και να συμπορευθούν.

Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου θα διδαχθεί ένα μικρό κομμάτι από το έργο της ομάδας Quo Vadis “Αποχαιρετισμός” που θα παρουσιαστεί στις 08 Ιουλίου στο πλαίσιο της 3ης Πλατφόρμας Έκφρασης Σύγχρονου Χορού στο θέατρο ΠΚ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ήδη έχουν μια καλή επαφή με το χορό και το σώμα τους και ενδιαφέρονται να εξελίξουν τις ικανότητές τους στο partnering. Είναι ιδανικό για εκείνους που ήδη δουλεύουν μαζί, φιλικά ή επαγγελματικά, καθώς προσφέρεται για εις βάθος κατανόηση των άλλων σωμάτων και προσωπικοτήτων. Επιπλέον, η επικοινωνία με ένα άλλο σώμα δημιουργεί ένα ισχυρό πεδίο εμπιστοσύνης μεταξύ τους, αφήνοντάς τα ταυτόχρονα να έχουν αντίληψη του σχήματος, της δύναμης και της ενέργειας που δημιουργεί η σχέση τους.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιουλίου (12.00-14.00). Κόστος διημέρου: 20€/ Δηλώσεις συμμετοχής (έως και 11 Ιουλίου): info@pktheater.gr & τηλ. 2109011677.

Θέατρο ΠΚ: Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, τηλ. 2109011677.