Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Παλλόμενη άμμος...

 

Ο βραβευμένος Θεσσαλονικιός ουτίστας  και γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συνεργασία του με το σύνολο παλαιάς μουσικής Εx Silentio Θύμιος Ατζακάς, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάζει την πολυδόνητη ‘Udopia’ του.

 

Ακροβατεί με άνεση ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή. Ανάμεσα στα κλασικά και στα παραδοσιακά ακούσματα. Ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Ο ουτίστας Θύμιος Ατζακάς καλεί τους φίλους του στο Μέγαρο, σε μια ιδιαίτερη μουσική περιπλάνηση σε έναν τόπο γεμάτο ήχους που θυμίζουν την παλλόμενη άμμο και τους κρυμμένους χυμούς κάτω από το φλοιό του κέδρου της ερήμου…

Ο καλλιτέχνης, με σπουδές κλασικής κιθάρας –και όχι μόνο– εμφανίσεις και ηχογραφήσεις με πολλούς αναγνωρισμένους μουσικούς όπως οι Βijan Chemirani, Madjid Bekkas, Εfren Lopez, Chris Dahlgren, Hayden Chisholm, Kemal Dinc, Taner Akyol, Σωκράτης Σινόπουλος, Αντώνης Ανισέγκος, Mιχάλης Σιγανίδης, Κώστας Θεοδώρου, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωσταντίνου, Θεοδώρα Μπάκα, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Ευγένιος Βούλγαρης, Μαρία Θωίδου, καθώς και πολλοί άλλοι, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και ανακαλύπτει νέους μουσικούς προορισμούς, όπως η ‘Udopia’, ‘χώρα όπου έτριξε κάποτε ένα ευλύγιστο κομμάτι αρχαίου ξύλου και στάλαξε αρμονία’ και από την οποία δανείστηκε το όνομά της για το τελευταίο του CD, το οποίο διακρίθηκε πρόσφατα στην κατηγορία Crossover του German Record Critics’ Award, έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο χώρο της δισκογραφίας. Μια εξαιρετική παραγωγή με πρωτότυπες συνθέσεις και δύο επεξεργασίες. Τον ίδιο τίτλο έδωσε και στη βραδιά-ονειρικό ταξίδι εδώ.

James Wylie:σαξόφωνο, πολίτικη λύρα/ Νίκος Παραουλάκης: νέι/ Κώστας Αναστασιάδης: τύμπανα/ Ηλέκτρα Μηλιάδου : τσέλο-βιόλα ντα γκάμπα/ Δημήτρης Ζαχαράκης: μαρίμπα, κρουστά/

Θύμιος Ατζακάς: ούτι/Έκτακτη συμμετοχή-τραγούδι: Αυγερινή Γάτση.

 

Το πρόγραμμα

Nada (2010)

Topografia (1999, μεταγραφή από σόλο κιθάρα)

Melos (1999, μεταγραφή από σόλο κιθάρα)

Βού – doo (2015)

Erik Satie Gnossienne No.1 (διασκευή για μαρίμπα και ούτι)

Diaplous (2010)

Kemençeci NikolakiΒuselik Peşrev (διασκευή)

Lost Dervish (2007)

Έρμα (2014)

Tερτσίνα (2004, στίχοι Νίκου Καζαντζάκη)

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια: 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, Αμεα, 65+, πολύτεκνοι, 10 & 15 ευρώ/ Προπώληση: Μέγαρο Μουσικής και σε όλα τα καταστήματα Public.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr. -«Udopia»