Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πάμε στον Πλάτανο για φαΐ;

 

Θέλεις να γνωρίσεις τις παλιές ταβέρνες στην Πλάκα και την ιστορία τους; Το Σάββατο 06 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, με οδηγό τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο, οργανώνει έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα, δείχνοντάς σου το στέκι του Σεφέρη και άλλα πολλά.

 

Ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας; Ποια τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης; Το Σάββατο 06 Οκτωβρίου στον Γαστρονομικό Περίπατο στην Πλάκα που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο, θα ανακαλύψεις, μεταξύ άλλων, ποια ιστορική ταβέρνα δεν έγινε ποτέ σχολείο και έζησε με το δικό της τρόπο το βράδυ της 21ης Απριλίου, θα μάθεις τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα, κάνοντας τελική στάση στην ιστορική ταβέρνα ‘Πλάτανος’, στέκι δεκάδων Ελλήνων λογοτεχνών.

Εδώ, αν σε αφορά, θα δοκιμάσεις -σε ειδική τιμή- τις σπεσιαλιτέ της ταβέρνας που... κερνάει το κρασί.

Κι η υπενθύμιση από τη Λητώ Κατακουζηνού: ‘Πηγαίναμε μεγάλη παρέα στην Πλάκα, στον Πλάτανο. Το καλοκαίρι έξω, κάτω από το μεγάλο πλάτανο, το χειμώνα στο πατάρι. Ο Σεφέρης, ο Θεοτοκάς, ο Παπανούτσος, ο Κατσίμπαλης, ο Καραντώνης, ο Πικιώνης… Με την ξανθιά ρετσίνα, τι κέφια, τι γέλια, τι πειράγματα, τι όμορφες και έξυπνες κουβέντες… Μετά παίρναμε τα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας και απαγγέλοντας… (Άγγελος Κατακουζηνός -Ο Βαλής μου)’.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της ξενάγησης στο Μουσείο/ Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%/ Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ (κρατήσεων) 210 3250341 / info@ekedisy.gr