Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Βία, παρανομίες και μοναξιά δια χειρός McDonagh… (video)

Ξεκινάνε την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου στο θέατρο, «Faust» οι παραστάσεις για το έργο του Martin McDonagh, «Μοναξιά στην Άγρια Δύση» που σκηνοθετεί η Πέμη Ζούνη. Μια πικρή ελεγεία για τη μοναξιά και το θάνατο. Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.00.

Δυο αδέλφια που δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να μαλλώνουν. Τσακώνονται σαν εμάς τα σκυλιά, ποιός από τους δυο θα επικρατήσει.  Μια  ανήλικη που πουλάει παράνομα ουϊκσι. Κι ένας ιερέας, αλκοολικός και παντελώς αποτυχημένος. Αυτά είναι τα πρόσωπα στο έργο του McDonagh, «Μοναξιά στην άγρια Δύση» που ανεβαίνει στο θέατρο «Faust», συγγραφέα που το Αθηναϊκό κοινό χειροκρότησε θερμά στο θέατρο με τον «Πουπουλένιο». Ο McDonagh μιλά εδώ για το θάνατο - σχεδόν ρουτίνα σε τούτη την πόλη που αναφέρεται - το έγκλημα, τη βία. Βία σε μας τα ζώα που οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της πόλης του McDonagh, που δεν διαφέρει από τις άλλες σε αυτό, ξεσπούν πάνω μας τον θυμό τους, με κλωτσιές, πέτρες και... ψαλίδια. Τη μετάφραση υπογράφει ο Ερρίκος Μπελιές και τη σκηνοθεσία η Πέμη Ζούνη ενώ παίζουν οι: Χάρης Αγγέλου, Καίτη Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου και Θανάσης Πατριαρχέας.

Όπως καταλαβαίνετε, μόνο και μόνο για τούτη τη μικρή αναφορά στη ράτσα μου που κακοποιείται βάναυσα, αυτή την παράσταση δεν θα τη χάσω.

(Faust: Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι, τηλ. 2103224095, www.faust.gr).