Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πειραματισμοί με... Φελίνι

 

Το βραβευμένο με Όσκαρ ‘La strada’ του θρυλικού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι σκηνοθετεί, στην πρώτη της συνεργασία του είδους με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η  εγχώρια ομάδα ‘FlyTheatre’ με διεθνείς συνεργασίες. Το έργο θα παρουσιάζεται εδώ από 01ηΦεβρουαρίου.

 

Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του FridaΚι Άλλο’, η ομάδα ‘FlyTheatre’ (Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer) σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι ‘La strada’. Η ομάδα που χειροκροτήθηκε επίσης στην ‘Τέλεια Συνταγή’ και ‘Αγγελική’ και έχει συνεργαστεί με τις ‘Complicite’, ‘BlindSummit’, ‘TheatreRites’ παρουσιάζοντας τη δουλειά της στο ‘Little Angel,’ το ‘RichMix’, την ‘English National Opera’, την ‘Nederlandse Opera’, τη ‘Σκάλα του Μιλάνου’, την ‘Όπερα Νουβέλ’ της Λυών και το ‘Φεστιβάλ της Αιξ-αν-Προβάνς’, αφήνει εδώ την Τζελσομίνα με την αθώα ματιά της να ξετυλίξει βήμα-βήμα την ιστορία της με τις παρεμβάσεις - σχόλια του ίδιου του Φελίνι. Η κωμωδία μπλέκεται με το δράμα, σε μια παράσταση που συνδυάζει τους κώδικες του σωματικού θεάτρου με τη σύγχρονη τεχνολογία και το animation.

Στη μεταπολεμική Ιταλία, ένας πλανόδιος καλλιτέχνης, ο βίαιος Ζαμπανό, αγοράζει για τις ανάγκες των ατραξιόν του την κόρη μιας φτωχής αγρότισσας. Η ευαίσθητη και ονειροπαρμένη Τζελσομίνα ανέχεται με χαμόγελο τις εκρήξεις και την απάνθρωπη συμπεριφορά του. Οι αλλεπάλληλες περιπλανήσεις και κακουχίες τους θα κορυφωθούν με τη σύγκρουση του Ζαμπανό και του «Τρελού», ενός ευαίσθητου ακροβάτη, και τότε η Τζελσομίνα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα μείνει μαζί του ή αν θα πάρει τη μοίρα στα χέρια της.

Οι ‘FlyTheatre’, οι οποίοι στις παραστάσεις τους παίζουν με την έννοια του ρυθμού και του χώρου, χρησιμοποιώντας μάσκες, κούκλες και πρακτικές του σωματικού θεάτρου, με παιχνιδιάρικο ύφος και ταξιδιάρικη διάθεση, εμπνέονται από τον σκηνοθέτη για να δημιουργήσουν ένα ερευνητικό θέατρο αξιώσεων, με απώτερο στόχο την αφήγηση μιας αρχετυπικής ιστορίας σε μια νέα σκηνική γλώσσα.
Μετάφραση, Διασκευή: (FlyTheatre) Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: (FlyTheatre) Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer/

Σχεδιασμός Ήχου και Εικόνας: (FlyTheatre) Robin Beer/

Μουσική: Νίκος Γαλενιανός/ Στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου/ Σκηνικά: Ερμίνα Αποστολάκη/ Κοστούμια: Νατάσα Σταματάρη/ Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα/

Παίζουν: Μιχάλης Βαλάσογλου, Σοφία Μαραθάκη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Mωραΐτης, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Ρόζα Προδρόμου, Γιώργος Σύρμας, Εριφύλη Στεφανίδου, Απόστολος Ψυχράμης.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 21.00/ Κυριακή, 20.00.

Γενική είσοδος: 13 ευρώ, 10 ευρώ, νεανικό, φοιτητικό & 5 ευρώ για ανέργους.

Πειραματική Σκηνή-Ι Θέατρο Rex Σκηνή ‘Κατίνα Παξινού’: Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210-3305074, 210-7234567.