Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Περιζήτητη προσκεκλημένη

 

Η σοπράνο-φαινόμενο Γιούλια Λέζνιεβα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, σε μια βραδιά-αποκάλυψη, με όργανα εποχής με τους Μουσικούς της Καμεράτας–Oρχήστρας των Φίλων της Μουσικής, με τους οποίους έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε σημαντικές ευρωπαϊκές αίθουσες. Η μουσική διεύθυνση είναι του Μιχαήλ Αντονένκο.

 

Είναι μόλις 28 ετών. Γεννημένη στη μακρινή νήσο Σαχαλίνη του Ειρηνικού, η νεαρή σοπράνο κολορατούρα από τη Ρωσία, που είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσκεκλημένη του Μεγάρου Μουσικής, εκτοξεύτηκε στο διεθνές μουσικό στερέωμα στα 20 χρόνια της, όταν η Ντέιμ Κίρι τε Κάναουα την έχρισε προστατευόμενή της.

Στη συναυλία της με τους Μουσικούς της Καμεράτας η Ρωσίδα υψίφωνος, με ρεπερτόριο από το Μπαρόκ έως τον Μότσαρτ και τον Ροσσίνι, εντυπωσιακή δισκογραφία και αναρίθμητα βραβεία, αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με μαέστρους όπως οι Μαρκ Μινκοφσκί, Σερ Αντόνιο Παπάνο και Σερ Ρότζερ Νόρρινγκτον, θα παρουσιάσει μερικές από τις ωραιότερες άριες του προκλασικού ρεπερτορίου που την έκαναν διάσημη ανά τον κόσμο, ενώ το δημοφιλές ελληνικό σύνολο επιστρέφει σε όργανα εποχής του 18ου αιώνα, πλαισιώνοντάς τη με αριστουργηματικές ορχηστρικές σελίδες από τη χρυσή εποχή της μπαρόκ όπερας.

Η νεαρή μονωδός με την εντυπωσιακή τεχνική που έχει κατακτήσει τις μεγαλύτερες οπερατικές και συναυλιακές σκηνές του κόσμου, όπως έχει γράψει μεταξύ άλλων ο Τύπος γι’ αυτήν ‘χαρίζει ζεστασιά και ευχαρίστηση κάθε φορά που ανεβαίνει επί σκηνής’, αυτή τη μεθυστική βραδιά έχει στο πόντιουμ τον ανερχόμενο μαέστρο και πιανίστα Μιχαήλ Αντονένκο, τακτικό συνεργάτη της καλλιτέχνιδας, η φωνή της οποίας είναι προικισμένη με αγγελική ομορφιά, πρωτοφανή ευελιξία, ακρίβεια, φυσικότητα και μουσικότητα.

Έναρξη: 20.30/ Εισιτήρια: 9 ευρώ, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, 65+ & 12, 18, 25, 28, 30 & 35 ευρώ.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr