Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Περνάμε και… φεύγουμε!

 

23 λάδια σε καμβά αποτελούν το υλικό της 14ης  ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής της Λουΐζας Κακίση  -Ομότιμης Καθηγήτριας Αισθητικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών- με τίτλο ‘Μετάβαση’, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 02 Μαΐου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.

 

‘Μετάβαση’. Αυτός είναι ο συμβολικός τίτλος που ‘ντύνει’ την έκθεση ζωγραφικής της εκ Παρισίων ζωγράφου Λουΐζας Κακίση, η οποία μεγάλωσε στον Πειραιά. H έκθεση περιλαμβάνει 23 λάδια σε καμβά και αναφέρεται σε... κάθε στιγμή της ζωής μας, αφού κάθε τι αποτελεί μια… μετάβαση σε κάτι άλλο, με αποτέλεσμα καμία στιγμή να μην αυτονομείται, μα όλες ν’ αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης. Κι αυτό γιατί, όπως η ίδια σημειώνει για τούτη τη δουλειά που παρουσιάζει στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία,Η ζωή μας βρίσκεται σε κίνηση. Ξεκινάμε και προχωράμε. Προς τα πού; Γεγονότα, άνθρωποι... Ποικίλες εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Από τη μία εικόνα στην άλλη, από τη μία κατάσταση στην άλλη. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, σε μια εποχή ταχύτητας. Οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται επιφανειακές. Συνέπεια, η απομόνωση. Παρακολουθούμε σαν θεατές αλλά και συμμετέχουμε. Συμπάσχουμε με όσα βλέπουμε, μας συγκινούν, μας προβληματίζουν και μας πονάνε. Παρακολουθούμε εικόνες ανθρώπων να διώχνονται βίαια από τα σπίτια τους και να αναγκάζονται να φύγουν στο άγνωστο για να σωθούν. Ανασφάλεια, απόγνωση... Οι εικόνες αυτές έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Κάποιες στιγμές χαλάρωσης και συνεχίζουμε. Περνάμε και φεύγουμε χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε. Το πέρασμα, η μετάβαση...’.

Έναρξη:19.30/ Είσοδος: Ελεύθερη.

H Λουΐζα Κακίση, με ένα πλούσιο βιογραφικό, έχει κάνει εκτός των άλλων σπουδές Γλυπτικής και Κεραμικής στην Beaux Arts και ανώτερες σπουδές Σχεδίου και Σκίτσου στην École de Montparnasse de la Ville de Paris.

Επισκέψεις: Καθημερινές (εκτός Τρίτης): 09.00-16.00/ Σάββατο και Κυριακή: 10.00-15.00.

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών: Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, τηλ. 210-3231387, www.athencitymuseum.gr