Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πικρή πρωτιά για την Κρήτη

Από τη μια λες μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ Κρήτης, που έχει προχωρήσει σε τόσες συλλήψεις για κακοποίηση ζώων σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες της χώρας που τα νούμερα είναι μηδενικά, αλλά και μπράβο στα εκεί φιλοζωϊκά σωματεία για το έργο που πραγματοποιούν. Από την άλλη όμως είναι φυσικό να λυπάσαι. Γιατί, όλο αυτό  αποδεικνύει, αν μη τι άλλο πως η βία στο νησί –και κατ’ επέκταση και στη χώρα μας- παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις...
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ Κρήτης η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει για  τον περιορισμό των εγκλημάτων κατά των ζώων. Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε έναν μεγάλο αριθμό συλλήψεων, όταν την ίδια στιγμή σε άλλες Περιφέρειες τα νούμερα αυτά είναι έως και μηδενικά. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει ωστόσο και την πικρή του πλευρά, καθώς αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη του μεγέθους της βίας που εξασκείται ενάντια στα ζώα, όταν την ίδια ώρα τα εκεί Φιλοζωϊκά Σωματεία συνεργάζονται με την αστυνομία για το αντίθετο. Στην ευχαριστήρια ανακοίνωση της, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τα αστυνομικά τμήματα, η Ομοσπονδία καλεί τα φιλοζωϊκά σωματεία ανά την επικράτεια να αναδείξουν το θέμα και τις Αστυνομικές διευθύνσεις να συνδράμουν στην προσπάθεια ενώ κάνει σαφές πως αυτό που επιθυμεί δεν είναι ο περιορισμός των κακοποιήσεων μέσω της καταστολής και της ποινικής διαδικασίας αλλά μέσω της αλλαγής της αντίληψης και της σχέσης του πολίτη με τα ζώα. Για να καταλήξει πως: Η βία απέναντι στα ζώα είναι βασικό στοιχείο του επιπέδου πολιτισμού μας ενώ αποτελεί προάγγελο της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και της βίας απέναντι σε οτιδήποτε μας φαίνεται διαφορετικό, ανθρώπινο και μη, έμβιο ον.
Πώς θα μπορούσα να μη συμφωνήσω; Είμαι ένας πρώην αδέσποτος σκύλος που βίωσα αυτά που ...φαντάζεσαι και... κάποια που ίσως δεν... Ευγνωμονώ τους αστυνομικούς εκπροσωπώντας – έστω και... ερήμην  τους- όλους τους σκύλους του δρόμου. Μα ταυτόχρονα, με όλη την ειλικρίνεια που με διακρίνει, σου δηλώνω ότι ευχαρίστως θα κατασπάραζα όλους εκείνους που... στερούν από  κάθε έμβιο όν το αναφαίρετο δικαίωμα του στη ζωή. Αυτή τη ζωή που συχνά, εσύ άνθρωπε θεωρείς αποκλειστικό σου προνόμιο.