Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πικρό, όσο η ξενιτιά

Εγώ δεν ξέρω τι σημαίνει…μετανάστης; Εγώ; Που..βρίσκομαι από…δρόμο σε…δρόμο…; Που με υιοθετούν, με παρατάνε, με παίρνουν άλλοι, νομίζω ότι φτιάχνω οικογένεια και μετά, φτου και πάλι απ’ την αρχή; Ο δρόμος είναι η μεγαλύτερη ξενιτιά. Νιώθεις πως δεν ανήκεις πουθενά… Γι’ αυτό και όχι μόνο γι’ αυτό, θα βρεθώ στη Μικρή Επίδαυρο, Παρασκευή, 18 Ιουλίου, που, όπως και τις 19 του μήνα, στις 21.30, ο Δημήτρης Μπάσης (παιδί μεταναστών και ο ίδιος, στη Γερμανία) και η Γιώτα Νέγκα τραγουδούν «Το τραγούδι του μετανάστη». Το υλικό της παράστασης που σχεδιάστηκε ειδικά για το Φεστιβάλ Αθηνών; Πικρό. Πικρό, όσο η ξενιτιά.

Εδώ θ’ ακουστούν μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών που αναφέρονται στον ξεριζωμό. Το ταξίδι ξεκινά από τη Μ. Ασία και τον Πόντο και φτάνει μέχρι τη Γερμανία και την Αυστραλία. Ένα ταξίδι από το χτες στο σήμερα που υπενθυμίζει σε όλους πως το θέμα της μετανάστευσης στο διεθνές τοπίο, παραμένει και θα παραμένει, όσο οι άνθρωποι θα βιώνουν δύσκολες καταστάσεις στον τόπο τους και θα προσπαθούν.

Το καλό με τα τραγούδια είναι πως...μιλάνε τη γλώσσα της καρδιάς, που περνάει μέσα από το συναίσθημα. Κιθάρα, μπουζούκι, βιολί, μπάσο, ντραμς, ακορντεόν, πιάνο. Για τους μουσικούς, λέω. Και τα ονόματα τους, με τη σειρά που ανέφερα τα όργανα που παίζουν είναι: Γιάννης Παπαζαχαράκης, Γιάννης Σινάνης, Ανδρέας Τράπαλης, Μίμης Ντούτσουλης, Γρηγόρης Συντρίδης, Ντίνος Χατζηιορδάνου και Αβραάμ Τσακαλίδης.

Τα εισιτήρια (γι’ αυτούς που βγάζουν, όχι για μένα) είναι, 20, 15, 10 ευρώ, για τους φοιτητές και 5 ευρώ, για άνεργους και ΑΜΕΑ.

Η προπώληση γίνεται στα εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39- εντός στοάς-), από Δευτέρα- Παρασκευή, 9.00-17.00 και το Σάββατο, 9.00-15.00 αλλά και στην Επίδαυρο με ωράριο, Δευτέρα- Πέμπτη, 9.00-19.00 και Παρασκευοσάββατο, 9.00-21.00 & σε Public, Παπασωτηρίου και Ιανό. (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Νομός Αργολίδας, τηλ.