Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ποίηση και μαχητικότητα

 

Το διεθνές ισπανικό βραβείο τύπου LIBER PRESS SONG 2017 παραλαμβάνει στις 06 Οκτωβρίου στην Καταλονία, στο Κογκρέσο της πόλης Χιρόνα, η Μαρία Φαραντούρη. Tην αγαπάω και την ξεχωρίζω. Για τη φωνή της, τους αγώνες της, την ψυχή της που τη θέλει να ’ναι μια τρυφερή σκυλομάνα!!!

 

Το βραβείο τραγουδιού LiberPress 2017, για την τρυφερή φωνή της, τη μαχητικότητά της και την αφοσίωσή της για τα ελληνικά κοινωνικά και τα τραγούδια διαμαρτυρίας, μέσω των οποίων έχει καταγγείλει τη δικτατορία στη χώρα της, τον πολιτικό ολοκληρωτισμό, την αντιδραστικότητα και την καταστολή ετοιμάζεται να παραλάβει μεταβαίνοντας στην Καταλονία η Μαρία Φαραντούρη. Η μεγάλη διεθνής καλλιτέχνις έχει καταφέρει να συνδυάσει την καταγγελία της ισχύος με την ομορφιά της ποίησης και έχει συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια να επιτευχθεί η δημοκρατία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της βράβευσης ‘για την απαράμιλλη φωνή κι ερμηνεία, την προσφορά και την αφοσίωσή της στο τραγούδι. Η Μαρία Φαραντούρη συνδυάζει πάντα τη σθεναρότητα της στάσης της με την ομορφιά της ποίησης, παίρνοντας μέρος στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα’.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται σημαντικοί σταθμοί της καλλιτεχνικής διαδρομής της, μιας διαδρομής που είναι άρρηκτα δεμένη με το μουσικό έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βραβείο Liber press καθιερώθηκε από το 1999 στην Καταλονία και έχει σκοπό να βραβεύει τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και του Τύπου που προσφέρουν στην αλληλεγγύη και στην κατανόηση των λαών, την ελευθερία της έκφρασης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν βραβευτεί στο παρελθόν είναι ο Κώστας Γαβράς και ο Πέτρος Μάρκαρης, το έργο των οποίων έχει παγκόσμια διάσταση.