Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ποιο είναι το σχήμα σου στον κόσμο;

 

‘Ποιο σχήμα χρειάζεται να πάρω για να χωρέσω μέσα στον κόσμο;’. Αυτή είναι η ερώτηση που διαποτίζει κάθε κίνηση της παράστασης ‘Σώμα σε 64 κινήσεις’ (Body in 64 movements) που στις 14, 15, 21 & 22 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας, σηματοδοτώντας την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα της Svalbard Company, μιας από τις σημαντικότερες ομάδες σωματικού θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου της Ευρώπης, άρτι αφιχθείσας από το Fringe Festival του Εδιμβούργου, η οποία συμπράττει με την Ελληνίδα χορογράφο Μαρία Λάππα, με τέσσερις Έλληνες Performers να αναδεικνύουν τη γεωμετρία του ανθρώπινου σώματος.

 

‘Το ανθρώπινο σώμα είναι μια εξίσωση απολύτρωσης’. Αυτό μεταφέρει -μεταξύ άλλων- στον θεατή η παράσταση των Svalbard Company ‘Σώμα σε 64 κινήσεις’ στο Σύγχρονο Θέατρο. Εδώ, μέσα από 8 σπονδυλωτές εικόνες-σχήματα, η χορογράφος δημιουργεί ένα γλυπτικό υβρίδιο χοροθεάτρου, ακροβασίας και ιαπωνικού Butoh. Όπου μέσω της εικαστικής εγκατάστασης επιθυμεί να αναδείξει χορογραφικά την υπαρξιακή γεωμετρία του ανθρωπίνου σώματος και τις δυνάμεις που ασκούν επιρροή στη μεταμορφωτική του τάση. Η Μορφή-Σώμα αναζητεί τη σφαιρικότητά της, χωρίς το φόβο της σύνθλιψης, ενώ το Σώμα συλλαμβάνεται ως μια ρευστή γεωμετρική μορφή που μεταβάλλεται συνεχώς και, στην προσπάθειά του να τοπογραφήσει το σύμπαν που το περιβάλλει, καταδύεται σε ανοίκειους ψυχικούς τόπους, όπου οι συνισταμένες δυνάμεις είναι πλέον δυσπερίγραπτες και η κάθε τύπου στρατηγική καταλήγει πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: ‘ο Θάνατος είναι μια πίστα από αναποδογυρισμένα ποτήρια γεμάτα χρυσάνθεμα’... Ενώ ούτως ή άλλως η Εξέλιξη και η Μεταμόρφωση είναι ο Βασικός Απαράβατος Νόμος της Ζωής.

Χορογραφία/Εικαστική Επιμέλεια: Μαρία Λάππα/ Αρχιτεκτονική επιμέλεια: Loopo Studio/ Σκηνοθετική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Καζάζου/ Επιμέλεια φωτισμού/Φωτογραφία: Karol Jarek/ Video Artist: Χρήστος Κυριαζίδης/ Kοστούμια: Void Mode by Κωνσταντίνος Πριόβολος/ Σκηνικές κατασκευές: Δημήτρης Λαζούλος (Ray Studios)/ Πρωτότυπη ζωντανή μουσική: Robert Moon Smith/ Μουσικοί επί σκηνής: Robert Moon Smith/Σόνια Μπαξεβάνη/ Διδασκαλία στροβιλισμού: Ziya Azazi/ Βοηθοί χορογράφου: Αμαλία Κακαλοπούλου/Λουκιανή Παπαδάκη/Άννα Μάρκα.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καφετζή/ Φωτογραφίες: Karol Jarek.

Ερμηνεύουν: Ελένη Καναβού, Tom Brand, Robert Moon Smith, Simon John Wiborn, Ειρήνη Αποστολάτου, Μυρτώ Πετροχείλου,  Αλέξης Ακροβατάκης,  Κωνσταντίνα Τρίμμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια ακούγονται σε 5 γλώσσες ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων των Δημήτρη Δημητριάδη, Νικολάου Κάλλα, Allen Ginsberg, Samuel Beckett, Γιώργου Βαφόπουλου, όπως και κείμενα των χορευτών που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.

Έναρξη: 21.15/ Εισιτήρια: 15 ευρώ/ 12 ευρώ (Ανέργων)/ Προπώληση: viva.gr

Σύγχρονο Θέατρο: Ευμολπιδών 45, Γκάζι, Αθήνα, τηλ. 2103464380/6946458465.