Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πόλεμος θα πει βία

 

Από τις 21 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ήτοι μόνο για 10 παραστάσεις, τα ‘Μαθήματα Πολέμου’, μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, επαναλαμβάνονται στο Μέγαρο. Τι… είπες; Είναι… νωρίς; Προμηθεύσου έγκαιρα τα εισιτήριά σου, καθώς η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

 

Μια συμπαραγωγή με το  Dramaticus–Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ είναι τα ‘Μαθήματα Πολέμου’, τα οποία επανέρχονται από Σεπτέμβρη στο Μέγαρο, σε θεατρικό κείμενο - σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για συρραφή ιστορικών γεγονότων, ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, που επιχειρεί να αναδείξει τη διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο.

Η 75λεπτη παράσταση του Λιγνάδη με τη μετάφραση του κειμένου να τηρεί με συνέπεια το γράμμα και το πνεύμα της πρωτότυπης συγγραφής, επιχειρεί να αποτελέσει ένα γόνιμο μάθημα: σε γνωστικό επίπεδο, συνδυάζοντας τη γνώση του αρχαίου ιστορικού λόγου με τον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό σε ψυχαγωγικό επίπεδο, επικοινωνώντας τα τραγικά συναισθήματα που παράγει η πολεμική βία.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης/ Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου/ Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης/ Ιστορικός σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή/ Βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Καραμήτρου/ Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου.

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Aurora Marion, Κώστας Νικούλι, Ανδρέας Καρτσάτος, Κατερίνα Πατσιάνη.

Έναρξη: 21:00/ Εισιτήρια: 10 ευρώ, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι & 15 ευρώ, γενική είσοδος.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr