Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πολιτισμός

Εσύ ζηλεύεις; Κι αν ναι, τι νομίζεις πως κερδίζεις μέσα από αυτό; Αν πάλι όχι, πόσο τυχερός ίσως πρέπει να νιώθεις; Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Δεκεμβρίου, μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Συναισθημάτων, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι που αφορά στη ζήλια, σχεδιασμένο για να συμμετέχουν το Σάββατο ενήλικες μαζί με εφήβους και την Κυριακή ενήλικες και παιδιά μαζί! Θα τα πούμε εκεί; Τι... λες;

Σε ένα συναρπαστικό ΔΩΡΕΑΝ ‘ταξίδι’ εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στη Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους, καλεί παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, καθώς και ενήλικες το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, γιορτάζοντας την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου το χειμερινό ηλιοστάσιο (δυο ημέρες πριν) και πλημμυρίζοντας τον τεράστιο θόλο του με τα… τέρατα που φοβάσαι. Ή..μήπως δεν...;

Τους ξέρεις. Ακόμα κι αν δεν τους έχεις χειροκροτήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει ή διαβάσει γι’ αυτούς. Οι εκπληκτικοί και πρωτοπόροι Pilobolus, μετά από 10 χρόνια, έρχονται και πάλι εδώ. Από 13 έως 17 Δεκεμβρίου η αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής χορεύει στο ρυθμό τους.

Εκρηκτικές στιγμές και συναισθήματα που χωράνε σε πολλές βραδιές, θα τις ζήσεις όλες σε μία: την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο UpStage, με τον Νίκο Μπέρκα να ερμηνεύει εδώ αγαπημένα του τραγούδια.

Οι Kraftwerk, οι Γερμανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής σκηνής, έρχονται το Σάββατο 03 Μαρτίου 2018 στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do, στο πλαίσιο της 3-D Concerts περιοδείας τους, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πόσο κοντά είναι ο άνθρωπος στην τρέλα όταν... του καταστρέφουν το όνειρο και την προοπτική; Πώς και από πού μπορεί να κρατηθεί όταν η... βαρβαρότητα τον ωθεί στην απόγνωση; Στην εκπληκτική ‘Σκακιστική Ιστορία’ του Στέφαν Τσβάιχ που, σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Γιούλη κάθε Πέμπτη παίζεται στον πολυχώρο ‘Αλεξάνδρεια’, το σκάκι γίνεται μοχλός ζωής.

Οι εποχές αλλάζουν. Οι άνθρωποι και τα αδιέξοδα μάλλον παραμένουν τα ίδια. Οι παραστάσεις του έργου ‘Εξόριστοι εις τας Αθήνας’, που ήδη ξεκίνησαν και συνεχίζονται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στο ΘέατροRabbithole, θα σε κάνουν να σκεφτείς για μια ακόμη φορά τις ομοιότητες, ψάχνοντας ίσως για τις ελάχιστες διαφορές των εποχών.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια κόμικς για παιδιά παρουσιάζει η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο.

Την έκθεση Θρησκευτική Τέχνη από τη Ρωσία στην Ελλάδα εγκαινιάζει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, με πολλά από τα έργα να προέρχονται από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Ελλάδος.

Οι λέξεις αγγίζουν την ψυχή. Δεν την αγγίζουν απλά, μα έχουν και τη δύναμη να τη γιατρέψουν. Με αφορμή τα λαϊκά παραμύθια, το σεμινάριο ‘Η ξυλένια κούκλα. Πώς σκληραίνει και πώς μαλακώνει το δέρμα μετά το τραύμα’ με τον Δρ Στέλιο Πελασγό στο Μουσείο Συναισθημάτων την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, τα συναισθήματα συμβολοποιούνται, οι λέξεις σηκώνουν το βαρύ τους φορτίο και η ψυχή ακουμπά κάτω το τραύμα της, αναζητώντας την ίαση.

Σελίδες