Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ποπ κουλτούρα και Ανατολική Μεσόγειος

 

Λίγο πριν το mini-tour του σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, την κυκλοφορία του πρώτου του EP με τίτλο “EP” στις 25 του μήνα και μετά από αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό, όπως στο ολλανδικό Eurosonic, ο Dervisis (fka Kid Flicks) την Παρασκευή 18 Μαΐου εμφανίζεται στο Ρομάντσο μαζί την drummer Δανάη Παλάκα.

 

Ένα μοναδικό live δίνει στη σκηνή του Ρομάντσο  ο Dervisis (fka Kid Flicks) μαζί την drummer Δανάη Παλάκα και το duo των Ice_Eyes, οι οποίοι, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία “New Frame” στο αγγλικό label SEAGRAVE και εμφανίσεις σε tracklists καλλιτεχνών όπως Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κ.ά., παρουσιάζουν live καινούριο ακυκλοφόρητο υλικό.

Ο Νίκος Δερβίσης (fka Kid Flicks), παραγωγός και songwriter από την Αθήνα, στη μουσική του -Το με το λάπτοπ- προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου συνυπάρχουν επιρροές από την παγκόσμια ποπ κουλτούρα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στο καινούριο του EP που αυτο-κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου, ανακατεύει σύγχρονο sound design με ποπ τραγουδοποιία και μοτίβα βασισμένα σε ρυθμούς της νταρμπούκας.

Η μουσική του ως Dervisis αλλά και ως Kid Flicks έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από μέσα, όπως Clash, Paste, DIY, 405, CBC Arts, Kaltblut, GoldFlakePaint κ.ά. Τα live του έχουν αλλάξει διάφορες μορφές ανά τα χρόνια (από solo με ipod και μικρόφωνο, μέχρι κουαρτέτο με 2 drummers), αλλά τον τελευταίο καιρό παίζει με την drummer Δανάη Παλάκα.

Η Δανάη Παλάκα, με συμμετοχές σε διάφορα σχήματα, μεταξύ των οποίων οι Post Lovers και οι Microondas, είναι drummer και μουσικός και το παίξιμό της συνδυάζει επιρροές από jazz, funk και ανατολίτικα στοιχεία, εφαρμοσμένα σε pop και αυτοσχεδιαστική μουσική.

Τέλος, το duo των Ice_Eyes συνεχίζει να εξερευνά τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής, προχωρώντας έτσι από τις αρχικές ιδέες που εφάρμοσαν στην εναρκτήρια κυκλοφορία της Nutty Wombat (Quartz LP), σε πιο abstract μοτίβα, όπως αυτά διατυπώνονται στην κυκλοφορία της αγγλικής Seagrave Records (New Frame, CS). Προσφάτως, κομμάτια, remixes, καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό τους εμφανίστηκαν σε πολλά tracklist καλλιτεχνών, όπως οι Lee Gamble, Bill Kouligas, Zuli, Renick Bell κ.ά., αποδεικνύοντας μια προσέγγιση προς τις νέες τάσεις της club κουλτούρας, αλλά και της αναθεωρημένης musique concrète ambient.

Ώρα Προσέλευσης: 21.00/ Είσοδος: 5 ευρώ.

BIOS Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, τηλ. 2167003325, www.romantso.gr