Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Το πορτρέτο γερνά, αλλά ο Ντόριαν παραμένει νέος

 

Τη σκηνική μεταφορά του ‘Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέι’ του Όσκαρ Ουάιλντ επιχειρεί η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές του Βορρά, σε μια… άκρως καινοτόμα παραγωγή το Σάββατο 08 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Ριζοσπαστικό, άκρως ανατρεπτικό και άψογο αισθητικά, το ψηφιακό "Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" ‘χορεύει σε... ψηφιακούς ρυθμούς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε διασκευή της ομάδας σύγχρονου χορού Χορευτές του Βορρά.

Το πορτρέτο γερνά, αλλά ο Ντόριαν παραμένει νέος. Εδώ η όψη του Ντόριαν –όψη της τελειότητας χωρίς συναίσθημα– αντανακλά ολόκληρη την κοινωνία που ζει με και για τον Ηδονισμό, την εμμονή με την όψη και τη λατρεία του ειδώλου, επιλέγοντας την καταστροφική φύση του ναρκισσισμού. Και τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει άλλωστε ένας ολόκληρος κόσμος με ένα κινητό στο χέρι να… αυτοφωτογραφίζεται. Η γενιά των selfies, της ανάγκης αποδοχής μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της συχνής αυτοέκθεσης, κοιτάζει με αμηχανία το πορτρέτο του Ντόριαν στην ξεχωριστή παράσταση χορού που ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μήπως όμως είναι αντανάκλαση;

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τατιάνα Παπαδοπούλου/ Υπεύθυνη Ομάδας: Αρετή Κουτσικοπούλου/ Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές/ Σύνθεση Μουσικής & Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Σουσάμογλου/ Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου.

Βίντεο-Φωτογραφίες: Μάριος Ερμητικός/ Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης.

Χορεύουν οι: Δήμητρα Βλάχου, Γαλήνη Γυρτάτου, Μιχάλης Κριεμπάρδης, Δημήτριος Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Δέσποινα Λαγουδάκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€/ Μειωμένο: 12€.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr