Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πώς γεννήθηκε ο κόσμος;

 

 

Η γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου ζωντανεύουν για κάποιες Κυριακές από την Κάρμεν Ρουγγέρη στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια παράσταση για παιδιά αλλά και ενήλικες με ‘παιδική φλόγα’...

 

Πώς γεννήθηκε ο κόσμος; Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το ΧΑΟΣ! Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε… η ΓΗ και η ΘΑΛΑΣΣΑ! Κάποια στιγμή, μέσα από το ΧΑΟΣ ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο ΕΡΩΤΑΣ! Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από τη Γη ο ΟΥΡΑΝΟΣ! Όταν ένιωσε τη σκιά του Ουρανού πάνω της η Γη σκέφτηκε: «μ’ αρέσει που με αγκαλιάζει έτσι ο Ουρανός. Θα τον παντρευτώ». Έτσι γίνεται. Και… λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο… στη γέννηση του ΔΙΑ!

Kάπως έτσι ξετυλίγεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη για παιδιά ‘Η γέννηση του κόσμου και Ιστορίες των 12 Θεών του Ολύμπου’. Οι μικροί θεατές θα δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας, όπως: ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΕΠΙΜΗΘΕΑΣ, ΦΙΔΙ και ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και ΠΥΡΡΑ, γνωριμία ΔΙΑ και ΗΡΑΣ, διαμάχη ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και ΗΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΑΠΟΛΛΩΝ και ΔΑΦΝΗ, ΑΡΤΕΜΙΣ, η γέννηση του ΕΡΜΗ, ΑΡΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ και ΑΓΧΙΣΗΣ κ.ά.
Όλες απόλυτα τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με την ευφυΐα της δημιουργού που έφτιαξε-όπως πάντα- μια παράσταση προσεγμένη στη λεπτομέρεια.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ/ ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ/ ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ/ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ/ ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ/ ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ/

Παίζουν: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ, ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΔΑΒΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΙΣΤΑΡΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΚΑΣ-ΜΑΡΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΘΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ.

Παραστάσεις: Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, 26 Νοεμβρίου,11.30 & 15.30, 11.30 & 15.30, Κυριακή, 03 & 10 Δεκεμβρίου, 11.30 & 15.30 (διπλές παραστάσεις, όλες τις Κυριακές). Είσοδος: 12 ευρώ, μειωμένο, 10 ευρώ, ΑΜΕΑ, 8 ευρώ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418579, www.mcf.gr