Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πόσο μαύρη ψυχή μπορεί να έχεις, μου λες;

 

Σε σένα απευθύνομαι. Σε σένα που εκεί στη Χαλκίδα δεν είχες τι να κάνεις, βαριόσουν, κενός από ενδιαφέροντα και... άδειος από ζωή και θέλοντας να παίξεις βρήκες ένα κουτάβι και το έβαψες κόκκινο! Δεν θα σε κρίνω. Αγνοώ τη ζωή σου, τα τραύματα της ψυχής σου, την πνευματική και σωματική σου υγεία και άλλα πολλά. Μόνο θα σε ρωτήσω. Ή μάλλον θ’ αναρωτηθώ δυνατά μήπως και με ακούσεις: Πόσο μαύρη ψυχή μπορεί να έχεις για να βάψεις ένα κουτάβι κόκκινο; Μου λες;

 

Θα μπορούσε να είναι... φωτομοντάζ και ν’ αποτελεί το αποτέλεσμα σχεδιασμού μιας ιδιαίτερης διαφημιστικής καμπάνιας ‘βαφής μαλλιών’. Οι φωτογραφίες ωστόσο που ανέβασε στη σελίδα της η Μαρία Βαζούρα, ξεσηκώνοντας την οργή και τη συνείδηση των απανταχού φιλόζωων, αποτυπώνουν πραγματικό γεγονός.

Το κόκκινο κουτάβι που βλέπεις βρέθηκε έτσι να περιφέρεται σε καταυλισμό της Χαλκίδας, αλλά για καλή του τύχη μέσα στην ατυχία του το κράτησαν στοργικά χέρια, πήγε σε κλινική, εξετάστηκε και χαίρει άκρας υγείας. Πρόκειται για κοριτσάκι 3 μηνών και ζητούμενο είναι η υιοθεσία του. Όπως επίσης και η τιμωρία εκείνου ή εκείνων που... το μεταχειρίστηκαν έτσι.

Ε, ψιτ, ζωγράφε; Εσύ που το έπαιξες Πικάσσο σε ‘τριχωτό καμβά’, εσύ που μάλλον δεν ήξερες τι έκανες και που... ποιος ξέρει τι... άλλα θα κάνεις ακόμα, ποιους ή τι θα βασανίσεις, πάρε έναν καθρέφτη, στάσου απέναντι και δες τη… μαυρίλα σου. Αυτήν που σε έχρισε ‘καλλιτέχνη’ σε ανήμπορο ν’ αντιδράσει σώμα.

Αγνοώ αν είναι τοξική η ‘βαφή’, αν και φοβάμαι πως ναι. Βάζω όλα τα στοιχήματα του κόσμου όμως για την τοξικότητα της ψυχής και της σκέψης σου.

Κι αν τυχόν σου μουντζούρωσαν τη δική σου ζωή όταν δεν μπορούσες ν’ αντιδράσεις, μην ξεγελιέσαι πως τη φτιάχνεις βάφοντας με το χρώμα του αίματος την αλήθεια σου. Όταν το αίμα πήζει γίνεται μαύρο.

Το κουτάβι κάποια στιγμή θα... ανακτήσει το χρώμα του. Εσένα όμως κανένας δεν θα μπορεί να σου βγάλει την… πίσσα...