Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πόθος με... ολέθριο ΤΕΛΟΣ...

 

Μια μοντέρνα εκδοχή του ανεκπλήρωτου έρωτα της ηρωίδας, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ ‘Σαλώμη’, μπορείς να παρακολουθήσεις στις 04 Μαΐου στη σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη του Θεάτρου Rex, σε χορογραφία, σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα, με τον ίδιο στο ρόλο του Ηρώδη και την Εύα Παρασκευοπούλου σε κείνον της ηρωίδας.

 

Ο αισθησιακός χορός του Flamenco σε συνδυασμό με τη σύγχρονη μουσική διεγείρει τις αισθήσεις και ενεργοποιεί τη φαντασία στη ‘Σαλώμη’ του Όσκαρ Ουάιλντ, που ανεβαίνει -σε μοντέρνα εκδοχή- από το Εθνικό Θέατρο. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, ‘Ο έντονος ρυθμός, ο κραδασμός και η ακαριαία ακινησία, σε συνδυασμό με την πλαστικότητα των κινήσεων, συστήνουν μια γλώσσα ευέλικτη και αμιγώς θεατρική. Μια γλώσσα που διεγείρει τις αισθήσεις και ενεργοποιεί τη φαντασία’. Πρόκειται για μια εμβληματική γυναικεία μορφή, πλήρως απενοχοποιημένη, που πέρα από το βιβλικό πρότυπο, διεκδικεί τον έρωτα και προκαλεί με την αμεσότητά της τη συντηρητική βικτωριανή κοινωνία. Η πριγκίπισσα που σαγηνεύει τους θνητούς και το σύζυγο της μητέρας της Ηρώδη, σαγηνεύεται από τον προφήτη, ο οποίος την αποκρούει υβριστικά, εγείροντας έτσι ένα ανεξέλεγκτο πόθο με το… γνωστό… ολέθριο τέλος.

Χορογραφία-Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας/

Πρωτότυπη μουσική: Ευαγγελία Βελλή Κοσμά/ Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης/ Χειριστής ηχητικού προγράμματος ΜΑΧ: Θανάσης Νικολόπουλος/ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίνα Αναστασιάδη/

Διανομή: Εύα Παρασκευοπούλου, Σταύρος Λίτινας, Μαριάνθη Σοντάκη, Τάσος Μπεκιάρης/ Χορός: Βάνα Μαλοκίνη, Ηλέκτρα Χρύσανθου, Γιώργος Μιχελάκης, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Αυγουστίνος Φυτίλης/

Μουσικοί επί σκηνής: Αλίνα Αναστασιάδη (Πιάνο), Αλέξανδρος Σωφρόνης (Τρομπέτα), Ευφροσύνη Τσαρούχα (Κοντραμπάσο).

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Σάββατο, 20.00/ Κυριακή: 19.00 (Από 04 έως 27 Μαΐου)/ Εισιτήρια: 22, 27, 25 & 10 ευρώ, φοιτητικό/ Παρασκευή, ενιαία τιμή, 13 ευρώ/ Kρατήσεις συλλόγων: τηλ. 2105288178.

Εθνικό Θέατρο: Πανεπιστημίου 48, τηλ. 2103305074, www.n-t.gr