Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

«...Που να γίνεις σαν τον μάντη Τειρεσία μα εσύ να μη βλέπεις ούτε τα μελλούμενα, κακοχρονισμένε!»

Άνθρωπε με συναίσθημα, καρδιά, λογική και ευαισθησία, άνθρωπε που έχεις μάθει ν’ αγαπάς και να σέβεσαι τη φύση και τη ζωή, είμαι αδύναμος και σε χρειάζομαι. Ένωσε τώρα τη φωνή σου με το άγριο μου γάβγισμα, δείξε τα δικά σου κοφτερά δόντια και ζήτα την παραδειγματική τιμωρία του τέρατος, που, στο Παλαιόκαστρο Σερρών έβγαλε με σύρμα τα μάτια δύο κουταβιών επειδή του κυνηγούσαν τα κοτόπουλα στον μη περιφραγμένο χώρο του!
...Κι όμως! Όλα μπορεί να τα κάνει το χέρι του ανθρώπου. Και όλα τα άθλια μπορεί το μυαλό του να τα επινοήσει και να τα σκεφτεί. Κι άλλος φονιάς... Κουράστηκα όλους αυτούς να τους βλέπω έξω να κυκλοφορούν ατιμώρητοι κι όταν βγαίνουν τα... πρόστιμα να εκλιπαρούν να τους λυπηθείς. Καμιά ΛΥΠΗ. Κανένας ΟΙΚΤΟΣ. Ούτε σταγόνα. Και στ’ ορκίζομαι πως αν μπορούσα να τον αφήσω κάπου μόνο και αβοήθητο με όλα τα άγρια σκυλιά του κόσμου να παίρνουν την εκδίκηση τους, το ίδιο βράδυ θα κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου χωρίς τύψη καμιά. Ξέρεις ίσως σε ποιόν αναφέρομαι. Αναφέρομαι στον δράστη του ανατριχιαστικού εγκλήματος που έγινε στο Παλαιόκαστρο Σερρών με τον διεστραμένο εγκέφαλο του να του υποδεικνύει την άγρια εκδίκηση σε δυό ανυπεράσπιστα κουτάβια του γείτονα που... παίζοντας κυνηγούσαν τα κοτόπουλα του, τα οποία σημειωτέον δεν τα είχε σε απόλυτα περιφραγμένο χώρο, ως ορίζει ο νόμος. Δεν θέλεις να μάθεις... τι τους έκανε. Τους έβγαλε με σύρμα τα μάτια! Και στη συνέχεια τα έσυρε μέχρι το σπίτι του ιδιοκτήτη τους και τα πέταξε λίγο πιο κάτω ενώ το ένα από αυτά ακόμα ψυχορραγούσε...
Ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Σερρών που έσπευσε στο ανατριχιαστικό περιστατικό κατέθεσε καταγγελία με τέσσερις μάρτυρες καθώς επίσης και κατά του ανάδοχου του ζώου για υπόθαλψη εγκληματία γιατί ενώ αρχικά τον κατανόμασε ενώπιον πολλών μαρτύρων αρνήθηκε στη συνέχεια να το κάνει στην κατάθεσή του στην αστυνομία για να μην μπλέξει, καθιστώντας έτσι τον εαυτό του .
Ο Φ.Ο.Σ. και η Ομοσπονδία καταγγέλλουν επίσης την αδιαφορία και αναλγησία που επέδειξε η Διοικητής και οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος της περιφέρειας Σερρών και ζητούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλα να διατάξουν έρευνα για την στάση των αστυνομικών, εναντίον των οποίων θα προχωρήσουμε στις νόμιμες ενέργειες.
Απαιτούν δε να βεβαιωθούν άμεσα τα  διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία, ήτοι 30.000 ευρώ για κάθε κουτάβι, κατά του δράστη αλλά και τα διοικητικά πρόστιμα κατά του αναδόχου των ζώων γιατί άφησε το σκυλί του να γεννήσει ενώ δεν είχε που να διαθέσει τα περιφερόμενα 4 μηνών κουτάβια του σύμφωνα με τον νόμο 4039/12 καθώς επίσης και τα διοικητικά πρόστιμα για έλλειψη σήμανσης, βιβλιαρίου υγείας κλπ.
Τυχόν νέα ολιγωρία εκ μέρους της αστυνομίας στην βεβαίωση των διοικητικών προστίμων θα σημάνει την κινητοποίηση της φιλοζωικής κοινότητας εντός και εκτός Ελλάδας.
Όπως επίσης αναφέρει η Ομοσπονδία
Επί της ουσίας κανείς από τους δράστες κακοποίησης ζώων ακόμη και των ειδεχθέστερων δεν εκτίει την ποινή του, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα οι ποινές, αν και υψηλές, να μην επιφέρουν ουσιαστική τιμωρία των δραστών ούτε να δρουν αποτρεπτικά  για άλλους μελλοντικούς δράστες ..
Για τον παραπάνω λόγο, η Ομοσπονδία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την οποία οι αρμόδιοι θα πρέπει να εξετάσουν με κάθε προσοχή εν όψει της τροποποίησης του Π.Κ. ,ώστε να περιοριστεί το εκτεταμένο φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων, που εκτός όλων των άλλων στιγματίζει την χώρα.
Όσο για μένα, που καταλαβαίνεις πόση λύπη, θυμό και μαζί οργή νιώθω, τόση που για πρώτη φορά στη ζωή μου καταριέμαι (αν και  δυστυχώς δεν είναι η μόνη που βλέπω την ανθρώπινη διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο) θέλω εκ μέρους πολλών σκύλων- φίλων να ζητήσω από την Ομοσπονδία να δώσει άλλον έναν αγώνα. Όπως οι Αρχές δημοσιοποιούν τα στοιχεία με τη φωτογραφία του δράστη σε έναν βιασμό ανθρώπου, έτσι όταν πρόκειται για κακοποίηση ζώου να δίνεται άμεσα στη δημοσιότητα, η φωτογραφία του  δράστη. 
Όσο η κοινωνία αντιμετωπίζει εγκλήματα σαν να πρόκειται για τη σκόνη που κρύβει η νύφη από την πεθερά κάτω από το χαλάκι, αυτός ο κόσμος θα... εθίζεται στη βαρβαρότητα, πετυχαίνοντας κάποια στιγμή το ολέθριο. Την ολοκληρωτική απευαισθητοποίηση.
Καμιά εικόνα βίας δεν θα λέει τίποτα σε κανέναν.
Και φαντάζομαι υποθέτεις ποιό μπορεί να είναι το... επόμενο στάδιο μιάς τέτοιας τακτικής, φίλε, άνθρωπε....