Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Προς συμμόρφωσιν! (video)

 

Τέσσερις καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις σε άτομα με αναπηρία, με την επιμέλεια και πιστοποίηση της "Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών", δίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), με το έργο της Σοφίας Σταυρακάκη “Blindfold - Η Νύχτα του Κυνηγιού" στις 14, 15, 16 και 17 Ιουνίου.

 

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα στο Brighton Fringe Festival 2017 όπου και αποθεώθηκε, ενώ γνώρισε διθυραμβικές κριτικές. Το έργο της Σοφίας Σταυρακάκη ‘Blindfold - Η Νύχτα του Κυνηγιού’ ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία.

Πρόκειται για ένα θεατρικό κείμενο ενάντια στην αλαζονεία, το θράσος, την υποτίμηση, τη στέρηση ελπίδας. Μια βαριά καταγγελία εναντίον των μεθόδων επιβολής, συμμόρφωσης και υπακοής σε κανόνες με σκοπό την καταστολή αντιδράσεων, το θρίαμβο της Αρχής. Η υπόθεση αφορά σ’ ένα μέλλον πλήρους πολιτικής και πολιτισμικής αδράνειας. Όπως και σήμερα, έτσι και στο εγγύς μέλλον, όπως παρουσιάζεται στο «Blindfold», υπάρχουν εκείνοι που υποτάσσονται, υπηρετούν και ζουν παρασιτικά προσκολλημένοι σ’ αυτούς που έχουν συγκεντρωμένη κυρίως την οικονομική δύναμη στα χέρια τους, επιζητώντας την εύνοιά τους.

Οι μηχανισμοί εξαντλούν τα όρια της ισχύος τους και μοιραία έρχεται η κατάρρευση γιατί υπάρχουν κι αυτοί που ζουν διωκόμενοι από το σύστημα, αμφισβητίες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Σοφία Σταυρακάκη/ Μουσική: Ηλίας Κουρτπαρασίδης/ Video Art: Σοφία Σταυρακάκη, Ηλίας Κουρτπαρασίδης/ Camera: Άλκηστη Διακρούση/ Μετάφραση στην Αγγλική Γλώσσα: Μαρία Δραγατάκη/ Ταυτόχρονη Διερμηνεία Ελληνικής Νοηματικής ΓλώσσαςΘεοδώρα Τσαποΐτη. 
Ακουστική περιγραφή (AD) για τυφλά άτομα και άτομα με προβλήματα όρασης: Θανάσης Παπαντωνόπουλος, Νεφέλη Παπαντωνοπούλου

Παίζουν: Βασίλης Οικονόμου, Σοφία Σταυρακάκη, Κωνσταντίνος Λούκας, Hannah El Haj Omar.

Έναρξη: 21.00/ Εισιτήρια: 12 ευρώ/ Μειωμένο: 10 ευρώ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr