Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πρόσωπα ενηλικίωσης (video)

 

Θέμα της θεατρικής και οπτικοακουστικής πλατφόρμας Μαύρο Κουτί που διοργανώνει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ. Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα του παρουσιάζουν –για 12 μόνο παραστάσεις- το έργο ‘Pessoa’, που αποκαλύπτει τα πολλά πρόσωπα της ενηλικίωσης αλλά και εκείνα του συγγραφέα.

 

Μέσα από ένα πλούσιο μωσαϊκό εικόνων ζωντανεύουν στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τα πρωτότυπα κείμενα του Φερνάντο Πεσσόα, στην ομώνυμη παράσταση που δίνεται εδώ για 12 βράδια στο πλαίσιο της θεατρικής και οπτικοακουστικής πλατφόρμας Μαύρο Κουτί. Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα του, με οδηγό το πηγαίο χιούμορ και το μελωδικό τραγούδι μιας άλλης εποχής, σκιαγραφούν τον κόσμο του συγγραφέα και τα πολλαπλά προσωπεία του. Άλλωστε, ‘pessoa’ σημαίνει ‘πρόσωπο’ στη μητρική γλώσσα του μεγάλου Πορτογάλου εραστή της γραφής. Μια πρωτότυπη σύλληψη - σύνθεση, που αποπνέει τη ρήση του Πεσσόα, ‘Α, να μην είμαι εγώ όλοι οι άνθρωποι κι όλοι οι τόποι’.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Θανάσης Ακοκκαλίδης/ Μετάφραση-Κείμενα Φερνάντο Πεσσόα: Μαρία Παπαδήμα/ Δραματουργική επεξεργασία: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου/ Σκηνογραφική επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος/ Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού/ Κοστούμια: Vana Giannoula/ Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ/

Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος/ Βοηθός σκηνοθέτη-Video: Θοδωρής Δούπας, Κοραλία Δογάνη.

Παίζουν: Παυλίνα Ζάχρα, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Χωματιανός.

Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή, 21:00 (11-27 Απριλίου)/ Γενική είσοδος: 10,00 ευρώ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 2103418550, www.mcf.gr