Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Πρόστιμα για τους ‘κλόουν’ της θάλασσας

 

Την ξεκάθαρη παράβαση του Ν.4039/2012, Άρθρο 12 πιστοποίησε και επικύρωσε με τη νεώτερη γνωμοδότησή του το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας του  Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με την ‘εκμετάλλευση’ των δύο θαλάσσιων λεόντων στην Κέρκυρα, τους οποίους τουριστική επιχείρηση εκμεταλλεύεται ως... ‘κλόουν’.

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η ΠΦΠΟ πληροφορήθηκε τη νεώτερη γνωμοδότηση του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας του  Υπουργείου Περιβάλλοντος σχετικά με τους κλόουν-θαλάσσιους λέοντες στην Κέρκυρα, στην οποία επισημαίνεται το προφανές: η χρήση τους στο πρόγραμμα τοπικής τουριστικής επιχείρησης αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση του Ν.4039/2012, Άρθρο 12. Ας σημειωθεί ότι η αλλαγή της αρχικής εκτίμησης του σχετικού Τμήματος προήλθε ΜΕΤΑ τη δική μας ενημέρωση, όπως αναφέρεται μέσα στην ίδια τη γνωμοδότηση, αφού τα στοιχεία τα οποία απέστειλε αρχικά η Δ/νση Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Γεν. Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν περιλάμβαναν ΟΥΤΕ το οπτικοακουστικό αποδεικτικό υλικό το οποίο η ΠΦΠΟ τους έχει καταθέσει από τον Ιούλιο του 2016 ΟΥΤΕ καν το σχετικό διοικητικό πρόστιμο της Λιμενικής Αστυνομίας Κερκύρας, του οποίου η επικύρωση εκκρεμεί εδώ και 11 μήνες! Μετά από αυτή την ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ώστε οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες στην Κέρκυρα να προχωρήσουν σε αυτά που ζητά ο νόμος:

1.       Την ΑΜΕΣΗ επικύρωση του διοικητικού προστίμου των 10.000 ευρώ το οποίο επέβαλε η Λιμενική Αστυνομία Κερκύρας τον Ιούλιο του 2016

2.       Την ΑΜΕΣΗ επικύρωση του διοικητικού προστίμου των 20.000 ευρώ το οποίο προκύπτει από την εφετινή (16/6/2017) καταγγελία μας για τη συνεχιζόμενη παρανομία της εν λόγω επιχείρησης (Ν.4039/2012, Άρθρο 21, παρ. 2α)

3.       Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της παρανομούσας επιχείρησης για διάστημα 1 μηνός έως και 1 έτους (Ν.4039/2012, Άρθρο 21, παρ. 2β)

4.       Τον έλεγχο της νομιμότητας (α) κατοχής των δύο θαλάσσιων θηλαστικών (β) διαβίωσής τους εντός θαλάσσιας πλατφόρμας στα χωρικά ύδατα της Κέρκυρας  και (γ) των συνθηκών διαβίωσής τους στα πλαίσια της ευζωίας τους (Ν.4039/2012, Άρθρο 1)

Η αρχική καταγγελία της Ομοσπονδίας προς τις αρμόδιες αρχές στην Κέρκυρα για αυτή την εξόφθαλμη παρανομία έγινε το 2012, και συνεχίζεται επί πέντε χρόνια. Τα ψέματα, οι δικαιολογίες και η αποποίηση ευθυνών προφανώς ήρθε η ώρα να μπουν στο συρτάρι και να μιλήσει ο Νόμος και το Κράτος Δικαίου. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.