Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ψήφισε ΝΑΙ για μένα!

Όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που πιστεύουν τη ρήση ότι ο σεβασμός στα Ζώα αποτελεί υψηλό πολιτιστικό δείκτη για κάθε κοινωνία καλεί η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να συμμετάσχουν στην ειδική διαβούλευση, που πραγματοποιείται στη Βουλή με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος, συμπληρώνοντας ΝΑΙ στο ερωτηματολόγιο που έχει αναρτήσει η Επιτροπή Αναθεώρησης.

Είναι δεδομένη η άποψη της Ομοσπονδίας ότι στην αναθεώρηση για το Σύνταγμα πρέπει να συμπεριληφθεί η προστασία των Ζώων, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε μια πλειάδα άλλων χωρών στον κόσμο. Έτσι, μετά από συναντήσεις που είχε με την Επιτροπή αναθεώρησης και άλλους αρμόδιους φορείς και προσωπικότητες, πέτυχε μια μικρή ακόμα νίκη στην ειδική διαβούλευση που γίνεται θέμα για τα Ζώα, πείθοντας την Επιτροπή να συμπεριλάβει στο ερωτηματολόγιο και τη συνταγματική κατοχύρωση που αφορά στην προστασία τους.

Απώτερος στόχος της Ομοσπονδίας είναι η προστασία της πανίδας της χώρας μέσω του ανώτατου θεμελιώδους νομοθετήματος της χώρας, το Σύνταγμα, γεγονός που θα επιφέρει αλυσιδωτές αλλαγές σε πολλά επίπεδα στην υπόθεση των Ζώων. Όπως αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή της, τα μέλη της καλούν την Κυβέρνηση της χώρας και τους Βουλευτές να υπερθεματίσουν της συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας των βιολογικών μας εταίρων και να περάσουν από τα ευχολόγια στην πράξη.

‘Ας κάνουμε όλοι μας ένα βήμα μπροστά και ας γίνουμε κι εμείς το παράδειγμα για άλλες χώρες. Το αξίζουμε σαν λαός και βέβαια το αξίζουν κυρίως τα πλάσματα εκείνα, τα πλήρως νοήμονα και συναισθανόμενα, που δεν έχουν φωνή για να το ζητήσουν.

Ας γίνουμε όλοι μας η δική τους φωνή.

Μόνο με χιλιάδες ψήφους στο ΝΑΙ θα τους υποχρεώσουμε να το κάνουν, θα τους υποχρεώσουμε να μπει το άρθρο 24 του Συντάγματος στα υπό αναθεώρηση άρθρα, θα καταδείξουμε ότι συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των Ζώων είναι απαίτηση της κοινωνίας και όχι μια απλή ευχή.