Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

RE-ACTION: Μπορείς να με σώσεις

 

‘Δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή’. Αυτό ήταν το μήνυμα της φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας μεγάλου μήκους ‘Re-action’, σε σενάριο Αλέξανδρου Κατσάρη και Αρτέμη Σαμοθράκη, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία, η πρώτη, επίσημη προβολή της οποίας πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Είναι να μην καμαρώνω;

 

Επτακόσιοι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν την επίσημη πρώτη προβολή της μη εμπορικής μεγάλου μήκους ταινίας ‘Re-action’ υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας ‘Χατζηπατέρειο’ ,στον κινηματογράφο Δαναό.

Με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Καρύδη, Τάνια Τρύπη και τη σκυλίτσα Ρόξυ και σε σενάριο των Αλέξανδρου Κατσάρη και Αρτέμη Σαμοθράκη που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, η ταινία για την οποία εργάστηκαν δεκάδες εθελοντές αφιλοκερδώς και βρέθηκαν πρόθυμοι χορηγοί είναι η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Η ΦΩΝΗ  ΚΑΘΕ ΑΔΕΣΠΟΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα με  παρόντες, εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τις Μαρία Χουστουλάκη και Τίνα Κασιδόκωστα καθώς και τον Μαρίνο Μπράμο, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στους δημιουργούς των τριών καλύτερων έργων του Πανελλήνιου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής της ΠΦΠΟ, ο οποίος είχε προκηρυχτεί τον Ιούλιο του 2016 για την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη βόρεια και νότια χώρα και στόχο την προώθηση της φιλοζωίας ως στάσης ζωής με θέμα ‘Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα’.

Την απονομή έκανε η ηθοποιός-σεναριογράφος και επίτιμο μέλος της Ομοσπονδίας Άννα Αδριανού, ενώ τα βραβευθέντα παιδιά παρέλαβαν το καθένα από έναν έπαινο και από ένα βιβλίο της δημοσιογράφου Αγγέλας Δουλγεράκη ‘Με λένε Πάρη Αδέσποτο. Να γίνουμε οικογένεια;’, δωρεά του εκδοτικού οίκου ‘Ιτανος’.

Παρόντες ήταν οι συντελεστές του έργου και μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, θεάτρου, μόδας και των media – Τάνια Τρύπη, Ντίνος Καρύδης, Άννα Αδριανού, Άννα Κουρή, Γωγώ Ατζολετάκη, Κωνσταντίνος Μάνος, Γιάννα Ζιάννη, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Θοδωρής Ανθόπουλος, Δημήτρης Παπαδάκης, Ιάσων Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Παπαμιχαήλ, Δημήτρης Μηλιόγλου, Τζένυ Οικονόμου Ρίζου, Πάνος Απέργης, Μίλτος Μπαμπανίκος, Joy Κουμεντάκου, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Simone Arnaboldi, Μιλτιάδης Λάγιος και η Τζένυ Καζάκου και πάρα πολλοί ακόμη, ενώ από τους προσκεκλημένους της ΠΦΠΟ για την πρεμιέρα δεν έλειψε και η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, η Διεύθυνση Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι του Υπ. Παιδείας.

Η ταινία ‘Re-action’ οσονούπω ξεκινά το μεγάλο ταξίδι της ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, σε συνεργασία και σύμπραξη με μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ώστε το ηχηρό μήνυμά της να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους!

Ξέρω πως χάρηκες κι εσύ για όλο αυτό. Κουνάω την ουρά μου και σου γαβγίζω. ‘Μη με ξεχνάς’. Εκεί στους άπονους δρόμους που κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν τα βλέμματά μας κι εγώ μπορεί να σκύψω το κεφάλι και να... προχωρήσω φοβισμένα, απλά, μη με ξεχνάς... 

Δημόσιες σχέσεις – επικοινωνία ταινίας: Χρήστος Πετρίδης.