Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Ρομαντικό Παρίσι

 

Σπάνια έργα του Καμίλλου Σταμάτη και της Μαριώς Φωσκαρίνα Δαμασκηνού θα ερμηνεύσει στην αίθουσα ‘Δημήτρης Μητρόπουλος’ του Μεγάρου, στις 11 Ιανουαρίου, στον Κύκλο ‘Vive La France’ και με τίτλο ‘Δύο Έλληνες στο Παρίσι του 19ου αιώνα’, η Ντιάνα Βρανούση.

 

Δύο άγνωστους Έλληνες συνθέτες συστήνει στο κοινό του Μεγάρου η πιανίστα Ντιάνα Βρανούση, καλλιτέχνις με βαθιά αγάπη για το γαλλικό ρεπερτόριο.

Το ρεσιτάλ πιάνου της εστιάζει στους συνθέτες Καμίλλο Σταμάτη (1811-1870) και Μαριώ Φωσκαρίνα Δαμασκηνού (1850-1921), οι οποίοι έζησαν και δημιούργησαν στο Παρίσι την εποχή που κυριαρχούσε στην τέχνη ο Ρομαντισμός. Αξίζει δε εδώ να αναφερθεί πως η γνωστή Ελληνίδα σολίστ, η οποία θα παίξει δημιουργίες που σπάνια ακούγονται στις αίθουσες συναυλιών, ήταν εκείνη που πραγματοποίησε την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα ηχογράφηση έργου του Κ. Σταμάτη (1991).

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στα έργα του διάσημου πιανίστα στον καιρό του και δάσκαλου του Σαιν-Σανς, μεταξύ πολλών άλλων, και της ταλαντούχας και άδικα παραγνωρισμένης συνθέτριας, ενώ συμπληρώνεται με παρτιτούρες άλλων συνθετών (Φωρέ, Σαιν-Σανς, Σαμπριέ, Σούμαν), με τους οποίους συναναστράφηκαν στη διάρκεια της ζωής τους.

Λόγω της πρωτοτυπίας και της ιδιαιτερότητας του ρεσιτάλ, θα προηγηθεί των ερμηνειών σύντομη εισαγωγική ομιλία του κριτικού και ιστορικού μουσικής Γιώργου Β. Μονεμβασίτη.

Έναρξη: 20:30/ Εισιτήρια: 10 & 15 ευρώ & 7 ευρώ, φοιτητές, νέοι/Εισιτήρια στο Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα Public.

Μέγαρο Μουσικής: Βασ.  Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333, www.megaron.gr