Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Σώμα, φαντασία, δημιουργικότητα

Mέσα από δύο εργαστήρια που ασχολούνται με την ενίσχυση της ομαδικότητας, ως συνέχεια του storytelling και των comics, η σειρά Goethe is Game_Workshops κάνει φέτος την πρώτη της στάση στο μαγικό χώρο του θεάτρου, επιχειρώντας να διερευνήσει τη σχέση θεάτρου και παιχνιδιού.

 

Δύο Workshops για το Θέατρο και το Παιχνίδι πραγματοποιούνται στο Ινστιτούτο Γκαίτε στις 28 Νοεμβρίου & 12, 13 & 19 Δεκεμβρίου.

 

1. Goethe is Game_Workshop για το Θεατρικό Παιχνίδι

28 Νοεμβρίου 2017, 19:00 - 22:00

Από τη Ζωή Γυφτάκη

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης, θεατροπαιδαγωγούς, μουσικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, εμψυχωτές και συντονιστές ομάδων γενικότερα.

Στο εργαστήριο της Ζωής Γυφτάκη οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας θα προσεγγίσουν το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδο διερεύνησης, προώθησης και ενίσχυσης της ομαδικότητας. Μέσα σε μια τρίωρη δράση θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να εξοικειωθούν με τα εργαλεία του θεατρικού παιχνιδιού, να συμμετάσχουν σε ασκήσεις εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, τεχνικές ανάπτυξης φαντασίας και δημιουργικότητας, εξοικείωσης με τη γλώσσα του σώματος κ.ά., με βασικό στόχο τη δημιουργική συνεργασία, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματική επικοινωνία, την ομαδικότητα.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα γίνει χρήση μουσικής, υφασμάτων, εικόνων και άλλων βοηθητικών στοιχείων. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να κρατούν μαζί τους ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο, να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι κάλτσες.

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες/ Γλώσσα: Ελληνικά.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο: Danae.Moraiti@Athen.goethe.org

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 22 άτομα/ Είσοδος: Ελεύθερη.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

2. Goethe is Game_Workshop για το Παιχνίδι στο Θέατρο
12, 13 & 19 Δεκεμβρίου, 16:00 – 20:00.
Από τον Γιάννη Καλαβριανό και την Αλεξία Μπεζίκη (μέλη της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές και απόφοιτους Δραματικών Σχολών, Σχολών Χορού, Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Στο εργαστήριο του Γιάννη Καλαβριανού και της Αλεξίας Μπεζίκη με τη βοήθεια των δύο εκπαιδευτών οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με το παιχνίδι ως εργαλείο για τη δημιουργία ομάδων στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη μέθοδο που ακολουθεί η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris στη φάση των αρχικών προβών κάθε νέας παράστασης, η οποία αποτελείται από μια διαδοχή τεχνικών και ασκήσεων που βασίζονται στο παιχνίδι και χρησιμοποιούν τους κανόνες που αυτό θέτει και την ελευθερία που εξασφαλίζει. Επωφελούμενοι της ελαφρότητας που εγγυάται η λέξη «παιχνίδι» και της συνέπειας που επιφέρει η τήρηση των κανόνων του, δημιουργείται ένα ομαδικό δίχτυ ασφαλείας για όλους, που ευνοεί την προσωπική έκφραση, έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας κοινής γλώσσας. Αυτή η πρώτη φάση προβών βάζει τα θεμέλια της κατοπινής εργασίας και αποσκοπεί στη γνωριμία των μελών, την ανάπτυξη εμπιστοσύνης και τη δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας.

Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες (τρία 4ωρα).
Γλώσσα: Ελληνικά/ Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα αθλητικά ρούχα και αθλητικά παπούτσια.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με αποστολή βιογραφικού στο: Danae.Moraiti@Athen.goethe.org

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20.
Είσοδος ελεύθερη/Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Links: www.goethe.de/isgame

Ινστιτούτο Γκαίτε: Ομήρου 14-16, Αθήνα, τηλ. 210 3661000, www.faceboocom/goetheisgame