Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στα ίχνη της Μικρής Τυμπανίστριας

 

Ποιο ήταν το κινηματογραφικό σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην Πλάκα; Πού έζησε και δημιούργησε μοναδικούς κινηματογραφικούς ρόλους ο Ορέστης Μακρής; Πού τραγούδησε η Πόπη Αστεριάδη και πού είπε ο Δημήτρης Χορν το ‘Αλίμονο στους νέους’; Το Σάββατο 19 Μαΐου στη 1.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε προσκαλεί σε έναν διαφορετικό κινηματογραφικό περίπατο στην Πλάκα και αν βρεθείς εδώ, θα πάρεις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά.

 

Ταξίδι στο χρόνο είναι ο κινηματογραφικός περίπατος που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ένα σαββατιάτικο πρωινό στην Πλάκα. Ένα ταξίδι που ξεκινά από την εποχή του τηλεοπτικού ‘Μεθύστακα’ - Ορέστη Μακρή και φτάνει μέχρι τη ‘Μικρή Τυμπανίστρια’ του Chan-wook Park, που γυρίστηκε πρόσφατα και σε περιοχές κάτω από την Ακρόπολη.

Εδώ θα ανακαλύψεις πώς μια γωνιά της Πλάκας μετατράπηκε σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης (η ‘Πολυξένη’ της Δώρας Μασκλαβάνου), θα δεις το κινηματογραφικό σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, πού έζησε και δημιούργησε μοναδικούς κινηματογραφικούς ρόλους ο Ορέστης Μακρής, πού τραγούδησε η Πόπη Αστεριάδη και πού είπε ο Δημήτρης Χορν ‘Αλίμονο στους νέους’.

Θα ακολουθήσεις τα ίχνη της Μικρής Τυμπανίστριας και…

… Φυσικά δεν θα ξεχάσεις να ‘επισκεφθείς’ την οικογένεια Κοκοβίκου, ούτε τις αμίμητες σκηνές με τον Νίκο Σταυρίδη, τον Κώστα Χατζηχρήστο, τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Βασίλη Αυλωνίτη κι άλλους κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς.

Στο τέλος του περιπάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (περιλαμβάνει, εκτός από τον περίπατο, την είσοδο στο Μουσείο)/ Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%/ Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3250341 / info@ekedisy.gr