Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στα παραπήγματα της ντροπής

 

Στην περιοχή ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη είχαν στηθεί τα παραπήγματα της ντροπής και λειτουργούσαν, παραβαίνοντας κάθε νομιμότητα και κάθε έννοια σεβασμού απέναντι σε δεκάδες ζωές. Πρόκειται για έναν  χώρο ‘αποθήκευσης σκύλων’ που συντελούντο τα… βασανιστήρια της κόλασης. Και μετά σου λέει: ‘Ο σκύλος δαγκώνει’. Σώπα ρε και… κρίμα που δεν σε ξέσκισε! (εσένα, τον υπεύθυνο, ΜΑΓΚΑ!).

 

Ψύλλοι, τσιμπούρια και βρωμιά ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Λασιθίου Κρήτης όταν, μετά από καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, έκαναν έφοδο στην περιοχή ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου, σε ιδιωτικό περιφραγμένο χώρο-κολαστήριο σκύλων. Η Ομοσπονδία ζήτησε να γίνει εξονυχιστικός έλγχος, καθότι επρόκειτο, όπως καταγγέλλει, ‘για υγειονομική βόμβα, με τα ζώα να στερούνται τροφής και νερού και να μην έχουν καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα να είναι γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια και, εξαιτίας των τελευταίων, τα περισσότερα από αυτά να πάσχουν από ερλιχίωση και να υποφέρουν.

Σε αυτό το ‘άσυλο θανάτου’, όπως το αποκαλεί η Ομοσπονδία και όπως εν τέλει αποδείχθηκε από τον έλεγχο που έγινε, μετά από τις καταγγελίες της τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου όσο και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, με την πρώτη να δείχνει την ευαισθησία της, αντιλαμβανόμενη τον μέγιστο κίνδυνο, όχι μόνο για τα ζώα που στοιβάζοντο εκεί, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Όλοι οι τετράποδοι ‘κρατούμενοι’ αποπαρασιτώθηκαν και έλαβαν την απαραίτητη φροντίδα, ανακουφισμένοι από τον πόνο, τη φαγούρα και την περιποίηση στα ανοικτά τραύματα που σε κάναν ν’ αποστρέφεις το βλέμμα από πόνο, οργή και θυμό απέναντι σε κείνον που τα έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Το να κλείσει και να κατεδαφιστεί το κολαστήριο είναι αίτημα της Ομοσπονδίας, όπως και όλων των φιλόζωων που έζησαν την κατάσταση από κοντά, αλλά κι εκείνων που ξέρουν από ‘κρεματόρια’ του είδους…

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί τους πάμπολλους εθελοντές που για μια ακόμη φορά ήταν εκεί, όπως και όλους όσοι συνέβαλαν στην αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας.

Όσο για τα… τετράποδα θύματα, κουνάνε ευτυχισμένα την ουρά τους, προσπαθώντας να κατανοήσουν το τι σόι ον είναι ο άνθρωπος…