Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στα σκοτάδια της Ψυχής...

 

Μια συνάντηση και γνωριμία με τους Έλληνες αναγνώστες θα κάνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε τη Δευτέρα 14 Μαΐου ο Bodo Kirchhoff, συγγραφέας του μυθιστορήματος ‘Όταν δεν το περιμένεις’, το οποίο στην πατρίδα του τιμήθηκε με το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2016, με τον ίδιο αυτή τη στιγμή να βρίσκεται ‘στο ζενίθ’ της τέχνης του.

 

Οι εκδόσεις Αιώρα και το Goethe-Institut Athen ανυπομονούν να γνωρίσουν στους Έλληνες τον συγγραφέα Bodo Kirchhoff, που έρχεται εδώ προκειμένου να μιλήσει για το βιβλίο του ‘Όταν δεν το περιμένεις’, στο πλαίσιο της ανάδειξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η ποιήτρια Χριστίνα Οικονομίδου, που θα συντονίζει τη συζήτηση, και ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και στα γερμανικά, με διερμηνεία.

Ο δημιουργός που ‘γράφει με την πυκνότητα του Τόμας Μαν και διερευνά με πάθος την ηθική στα βήματα του Γκράχαμ Γκριν’, ‘δημιουργεί εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς’, πλάθοντας παράλληλα ξεχωριστούς χαρακτήρες.

Οι ήρωες της αφήγησής του στο ‘Όταν δεν το περιμένεις’ είναι δύο μοναχικοί, ώριμοι άνθρωποι, ένας άντρας και μια γυναίκα, σχεδόν άγνωστοι μεταξύ τους, που αποφασίζουν αυθόρμητα να ταξιδέψουν οδικά από τον αλπικό Βορρά προς το Νότο.

Στην πορεία τους, που φτάνει τελικά ως τη Σικελία, θα έρθουν αντιμέτωποι και με τους προσωπικούς τους δαίμονες, σε ένα οδοιπορικό στις αναμνήσεις και τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους, στα σκοτάδια της ψυχής τους. Μέσα απ’ αυτά τα σκοτάδια θα ξεπηδήσει απροσδόκητα, «εκεί που δεν το περιμένουν», ένας έρωτας δυνατός και δύσκολος.

Παράλληλα συναντούν και παρακολουθούν ένα αντίρροπο ρεύμα ανθρώπινης μετακίνησης, πρόσφυγες που διασχίζουν καθημερινά τη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στο Βορρά, στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ονείρου. Η αλληλεπίδραση αυτή θα ανακινήσει πτυχές της ζωής όπως η απώλεια, η οικογένεια και η επιθυμία για καινούργια ξεκινήματα.

Έναρξη: 20:00.

Goethe-Institut Athen: Ομήρου 14-16, Αθήνα, τηλ. 2103661043, www.goeh.d/athen