Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου

 

Πώς ήταν οι επαύλεις, τα λουτρά, οι δεξαμενές νερού στην αρχαία Αθήνα; Την Τρίτη 09 Ιουλίου στο Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων ‘Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης’ και, εφόσον σε ενδιαφέρει, με τη βοήθεια αρχαιολόγων μπορείς να περιηγηθείς στο έκθεμα.

Στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου θα σε ξεναγήσουν από την Τρίτη 09 Ιουλίου οι αρχαιολόγοι του Μουσείου Ακρόπολης, με αφορμή το νέο κύκλο που ξεκινά εδώ με τίτλο ‘Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου της Ακρόπολης’. Έτσι μπορείς να βαδίσεις στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δεις από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπεις στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστείς τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνεις ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.   

Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 12:00.

Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13:00.

Διάρκεια: 45 λεπτά.

Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).

Ο αρχαιολογικός οδηγός της ανασκαφής είναι διαθέσιμος στα Πωλητήρια του Μουσείου.  

Μουσείο Ακρόπολης: Δ. Αρεοπαγίτου 5, τηλ.2109000900, www.theacropolismuseum.gr