Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Στοχασμός για την Αγάπη

 

Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Σκηνή Μπέττυ Αρβανίτη) παρουσιάζει από τις 26 Ιανουαρίου τη ‘Φθινοπωρινή Σονάτα’ του κορυφαίου του παγκόσμιου σινεμά, σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη.

 

Ένα έργο-στοχασμός για την αγάπη. Η ‘Φθινοπωρινή Σονάτα’ του Μπέργκμαν ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, σε μετάφραση από τα σουηδικά του Ζάννη Ψάλτη. Όπως αναφέρει για την παράσταση, ο σκηνοθέτης της: ‘Στη “Φθινοπωρινή σονάτα” του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν παρακολουθούμε τη συνάντηση μιας μητέρας με την κόρη της μετά από επτά ολόκληρα χρόνια που δεν είχαν δει η μία την άλλη.

Η μητέρα, πιανίστα διεθνούς φήμης, με μια ζωή μακριά και πέρα από κάθε οικογενειακή δέσμευση, προσπαθεί να ξαναβρεί τη στοργή και την παρηγοριά που της λείπει στην αγκαλιά της κόρης της, αλλά η σχέση τους είναι από χρόνια βαθιά τραυματισμένη.

Η κόρη, όσο κι αν θέλει, δεν μπορεί να κρύψει άλλο κλειδωμένα στα συρτάρια της τα παράπονα, την οργή, το μίσος, το θυμό που της έχει προκαλέσει η μητέρα της. Με χειρονομίες αδέξιες, σχεδόν απεγνωσμένες, σπασμωδικές, ζητά ξανά και ξανά στο βλέμμα της μια έστω στιγμιαία επιβεβαίωση.

Η διεκδίκηση γίνεται κι από τις δύο πλευρές όλο και πιο άγρια, πιο βαθιά και πιο ανελέητη.

Ξεναγοί μας στη μοιραία επανένωση των δύο γυναικών είναι ο σύζυγος της κόρης, ένας σιγόφωνος άντρας που επιμένει να ελπίζει πως θα ξανακερδίσει τη χαμένη ευτυχία στο πλάι της γυναίκας του, κι η μικρότερη αδερφή της, χτυπημένη από μια παραλυτική ασθένεια, που με τις άναρθρες κραυγές της τις καλεί και τις ξανακαλεί στο παιδικό της δωμάτιο. Εκεί που κάποτε ξέχασαν το πιο πονεμένο αλλά και πιο μονάκριβο κομμάτι του εαυτού τους’.

Ο συγγραφέας πλάθει εδώ δύο χαρακτήρες υποδείγματα, μια μάνα και μια κόρη που εκπροσωπούν κυριολεκτικά δύο κόσμους εκ διαμέτρου αντίθετους, με την κόρη να είναι εύκολο να αγαπήσει και δύσκολο να αγαπηθεί και τη μάνα ακριβώς το αντίθετο.

Πρωταγωνιστούν η Μπέττυ Αρβανίτη (Σαρλότ), η Δέσποινα Κούρτη (Εύα) και ο Δημήτρης Ήμελος (Πάστωρ Βικτώρ)/ Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου/ Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου/ Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Αλβανού/ Μουσική επιμέλεια: Άρης Τρουπάκης/ Τrailer παράστασης: Χρήστος Δήμας.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Tετάρτη, 20.00/ Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 21.00/ Κυριακή, 20.00/ Εισιτήρια: Τετάρτη & Πέμπτη 12 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/Αμεα 10 ευρώ, 5 ευρώ/ Παρασκευή & Κυριακή 15 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/Αμεα 13 ευρώ, 5 ευρώ/

Σάββατο 18 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/Αμεα 13 ευρώ, 5 ευρώ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Viva.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, Κυψέλης 16Α΄/ Τιμή προπώλησης έως την ημέρα της πρεμιέρας 12 ευρώ.

Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας: Κεφαλληνίας 16Α΄ Κυψέλη, 113 61, τηλ. 210.8838727.