Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Σύγχρονος ισπανικός κινηματογράφος

 

‘Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια’. Αυτός είναι ο τίτλος του διήμερου σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου που παρουσιάζει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η SGAE (Εταιρεία Συγγραφέων και Εκδοτών της Ισπανίας) και το FeCHA (Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας) με τη συνεργασία της πρώτης, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Το έργο των κινηματογραφιστών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα αναδεικνύει ο κύκλος ‘ Πρώτες απόπειρες: ιστορίες και τραγούδια’ με προβολές από τον ισπανικό κινηματογράφο. Ένας κύκλος που δίνει φωνή στους νεότερους και ταυτόχρονα παρουσιάζει στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την ποικιλία του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου ως προς τη μορφή και τη θεματολογία. Η σειρά προβολών περιλαμβάνει τέσσερις πρόσφατες ισπανικές παραγωγές, στις οποίες η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση της μυθοπλασίας.

Τετάρτη 25/10, 18:00: Η ανοιχτή πόρτα (2016), της Marina Szeresevsky.

Δραματική κωμωδία, Διάρκεια: 84΄. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της σκηνοθέτριας και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτησή της με το κοινό.

Η Ρόζα είναι μία πόρνη, όπως ήταν η μαμά της, η Αντονία –η οποία τώρα πιστεύει πως είναι η διάσημη τραγουδίστρια Σάρα Μοντιέλ- και της κάνει τη ζωή κόλαση. Η Ρόζα δεν έχει μάθει πώς να είναι ευτυχισμένη, αλλά ίσως η εμφάνιση ενός νέου μέλους στην ήδη παράλογη οικογένειά της της δώσει επιτέλους εκείνη την ευκαιρία. 

Τετάρτη 25/10, 20:00:  Στάχτες (2016), του Llàtzer Garcia.

Δραματική, Διάρκεια: 85΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Λίγο μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Ζάκομπ το ξεχνά τελείως. Η σχέση με την αδελφή του Ρουθ και τη φίλη του Άλμπα αλλάζει και οδηγεί τις ζωές τους στα άκρα και σε σύγκρουση με τις κοινωνικές συμβατικότητες.

Πέμπτη 26/10, 18:00: Θάνατος στην Λα Αλκάρρια (2015)του Fernando Pomares.

Μιούζικαλ, western, Διάρκεια: 83΄. Κατάλληλη για όλους.

Ένα μινιμαλιστικό μιούζικαλ στην περιοχή της Λα Αλκάρρια. Δυο αδέλφια μουσικοί ταξιδεύουν μέσα από τις ρίζες τους και στη διάρκεια του ταξιδιού ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, μουσική και στίχους που θυμίζουν έναν κόσμο που υπήρξε αλλά χάθηκε. Η ταινία είναι ένα ποίημα που υμνεί την τέχνη των αδελφών Κουμπέρο και του κόσμου που εκπροσωπούν τα τραγούδια τους. Μια ταινία αισθήσεων, σιωπών και καλής λαϊκής μουσικής, έντονης και προσωπικής. 

Πέμπτη 26/10, 19:30: Η Μαρία (και οι άλλοι) (2016), της Nely Reguera.

Δραματική κωμωδία, Διάρκεια: 92΄. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.

Από τότε που πέθανε η μάνα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Είναι υπεύθυνη και ελέγχει τα πάντα, υπήρξε πάντα ο πυλώνας της οικογένειας και νιώθει περήφανη γι’ αυτό. Έτσι, όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται τη συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να τολμήσει να ζήσει τη δική της ζωή.

Έναρξη: Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 18.00 & 20.00/ Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου: 18.00 & 19.30.

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Μασσαλίας 22, τηλ. 2103680052, www.hau.gr/culture