Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Συνεργατική ανταλλαγή

 

Στον κόσμο του ενισχυμένου ήχου και της όρασης θα περιηγηθείς από τη δράση ‘Spektrum AV+ACT’ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 23, 24 και 25 Μαρτίου στη σκηνή του Ρομάντσο. Μέσα από AV performances και πειραματικά ηλεκτρονικά DJ set, το πρόγραμμα επιδιώκει να εξερευνήσει τη σύνδεση τέχνης και μουσικής, μέσα από ένα απόλυτα φαντασιακό πλαίσιο.

 

Ένα τριήμερο δράσεων προσφέρει το ‘Spektrum presents: AV+ACTS #01& Workshop: Creating Visuals with Max/MSP’ στο Ρομάντσο. Μέσα από καλλιτεχνικά πρότζεκτ βασισμένα στην επιστήμη και την τεχνολογία, αρχικά θα περιηγηθείς στον κόσμο του ενισχυμένου ήχου και της όρασης σε μια... ιδιαίτερη συνάντηση όπου άτομα διαφόρων υποβάθρων πειραματίζονται, δημιουργούν και εξασκούνται στη συνεργατική ανταλλαγή. Το παραπάνω project στοχεύει στην ανάδυση γνώσης γύρω από την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία και είναι ανοιχτό σε καλλιτέχνες, έφορους, επιμελητές, θεωρητικούς, πολιτισμικούς ακτιβιστές και ενθουσιώδεις που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μαζί σε μια νέα κοινότητα επικεντρωμένη στην έρευνα και την εξέλιξη δραστηριοτήτων για το καινούργιο εργαστήριο που γεννιέται στην Αθήνα. 

Οι δράσεις ολοκληρώνονται με το workshop Creating Visuals with Max/MSP, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Μαρτίου, με τον audio visual artist & technologist Federico Foderaro, όπου ο Federico θα μάθει σε αρχάριους να χρησιμοποιούν ένα μοναδικό εργαλείο για τον προγραμματισμό interactive visuals και τη δημιουργία οπτικοακουστικών software.

 

AV Performances

 

Federico Foderaro - ANTHROPOCENE: Μια ζωντανή οπτικοακουστική περφόρμανς βασισμένη σε μια υψηλής έντασης και ενέργειας σύνθεση. Το θέμα του έργου είναι η επιρροή της ανθρωπότητας στον πλανήτη από τη βιομηχανική επανάσταση. Αυτή η περφόρμανς έχει πρόσφατα κερδίσει το βραβείο της επιτροπής του διαγωνισμού Anthropocene, διοργανωμένου από το φεστιβάλ Mutek.

 

Michela Pelusio - SPACETIME HELIX & Stratos Bichakis: SpaceTime Helix είναι μια περφόρμανς με ένα γιγάντιο κάθετο περιστρεφόμενο κύμα σε μια λευκή χορδή, που δημιουργεί ένα μεγάλο ελικοειδές σχήμα μέχρι το ταβάνι. Αυτό το έργο εξερευνά έννοιες όπως ελικοειδείς συμμετρίες και άπειρο, συχνότητες και γεωμετρία, βασικά σωματίδια και κβαντική φυσική, ηχητικές εικόνες και αντιλήψεις. Και οι δύο καλλιτέχνες συντονίζουν τον ήχο ζωντανά, αλληλεπιδρώντας με τη συμπεριφορά του έλικα, ελέγχοντας κονσόλα δημιουργημένη από τους ίδιους.

 

Nikos KyriazopoulosPerformance on Live Electronics: Αυτό το live act σε modular synthesizer αγγίζει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, από την αντήχηση της ανθρώπινης εφεύρεσης μέχρι τον ήχο του φυσικού τοπίου. Χρησιμοποιώντας ένα drone και διαλογιστικές υπνωτικές ατμόσφαιρες, η μουσική εμπλέκει μια εσωτερική και έντονη σωματική εμβάθυνση στις δονήσεις.

 

Timo Dufner - TRIBUTE TO DISTLER: Ο Timo Dufner εφαρμόζει ένα λογισμικό μοντέλο που χρησιμοποιείται στη στατιστική για να προσομοιάσει μια μηχανή δημιουργίας επιλογών και να γεννήσει ζωντανές απεικονίσεις, ενώ χειρίζεται τον ήχο. Ένα ενεργητικό νευρικό δίκτυο αλγόριθμου εκτελεί, στο λογισμικό τομέα, λογικές δομές που μιμούνται βιολογικούς νευρώνες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτές οι ψηφιακές προσομοιώσεις επεξεργάζονται πραγματικά δεδομένα που προέρχονται από καταγραφές του ιατρικού αρχείου ενός γιατρού (Distler). Με σημειώσεις, εικόνες και ήχο, αυτό το υλικό είναι χαρτογραφημένο στην επιφάνεια, τρέφοντας ένα έξυπνο σύστημα εικόνων+μουσικής.

Ώρα Προσέλευσης: 21.00/ Είσοδος: 8 ευρώ.

 

Experimental Techno DJ Sets

Akis S [Hypermedium]

Bonebrokk [Trial&Error]

 

Workshop: Creating Visuals with Max/MSP

By Federico Foderaro

 

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Μαρτίου

Διάρκεια: 13 ώρες (2 ημέρες), 11.00 – 18.00/

Κόστος: 60 ευρώ για 2 ημέρες ή 30 ευρώ για μια ημέρα
Εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9ilflbd88DxPBqgCQQtkYJLrsB5zOrhRmGJy-N31_HTQ8Gw/viewform

Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, τηλ. 2167003325, www.romantso.gr