Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Τέχνη χωρίς συμβάσεις...

 

Spatial Performance’. Αυτός είναι ο τίτλος του διήμερου τέχνης που στις 14 και 15 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Ρομάντσο, με τους Κυριακή Νασιούλα και   Αργύρη Αγγελή (Gesamtatelier), αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Architectural Association Interprofessional Studio. Η Μίνα Ανανιάδου, η Αναστασία Βασλαμάκη, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Jeph Vanger και η Δήμητρα Κουστερίδου είναι προσκεκλημένοι.

 

Χορός, design, εικαστικές τέχνες, μουσική, εγκαταστάσεις, έργα-δρώμενα και πολλά άλλα ανεβαίνουν για ένα διήμερο τέχνης στη σκηνή του Ρομάντσο στην ‘Spatial Performance, για την πραγματοποίηση της οποίας συνεργάστηκαν η Κυριακή Νασιούλα, o Αργύρης Αγγελής και το Architectural Association Interprofessional Studio. Πρόκειται για ένα μείγμα εικαστικών, παραστατικών τεχνών και design, με τις  δράσεις σε διάφορους χώρους του Ρομάντσο να λαμβάνουν χώρα διαδοχικά. Όπως σημειώνει η Hila Shemer, ‘Κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού, επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε την Spatial Performance και πώς αυτή πηγάζει από το ποικιλόμορφο κράμα κλασικών ειδών τέχνης. Προσκαλούμε το αθηναϊκό κοινό να περιπλανηθεί στα ανοιχτά πεδία των τεχνών, καταλύοντας τις επίσημες συμβάσεις μεταξύ τους. Νέα μέσα έκφρασης θα συστηθούν και θα εξερευνηθούν, μέσα που προτείνουν σε δημιουργούς ανά την υφήλιο να καθορίσουν το πλαίσιο της δουλειάς τους, έχοντας είτε μία είτε πολλαπλές ταυτότητες. Φιλοδοξούμε να υπογραμμίσουμε τη σημαντική συνεισφορά της Spatial Performance ως μια στέρεα, μα ευέλικτη σκηνή για την εξερεύνηση του εαυτού και του ετέρου, όπου μπορούμε να αποταχθούμε από προκαταλήψεις και επευφημίες, αναμένοντας ένα άγνωστο αποτύπωμα’.

 

Πρόγραμμα ανά ημέρα:

Παρασκευή 14/6

• Gesamtatelier: “Ithaca: upon every arrival” (interdisciplinary performance/installation)

• Architectural Association Interprofessional Studio: “Processing” & “RESI[DUE]” (interdisciplinary performance/installation)

• Katie Burks: “Thread” (choreography)

 

Σάββατο 15/6

• Gesamtatelier: “Ithaca: upon every arrival” (interdisciplinary performance/installation)

• Architectural Association Interprofessional Studio: “Processing” & “RESI[DUE]” (interdisciplinary performance/installation)

• Mina Ananiadou & Anastasia Valsamaki: “Verge” (choreography)

• Jeph Vanger: Live electronics set

 

 

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

Ithaca: upon every arrival” - Διάρκεια: 60'

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Michaelis Theatre, University of Roehampton (2017) και μετέπειτα στην Architectural Association School of Architecture (2018) με τους Ελίζα Σόρογκα, Γεωργία Τέγου και Νικόλα Λουκά.

 

Δημιουργοί: Κυριακή Νασιούλα, Αργύρης Αγγελή

Ερμηνευτές: Μίνα Ανανιάδου, Αναστασία Βαλσαμάκη, Αργύρης Πανταζάρας

Χορογραφία: Κυριακή Νασιούλα

Live visuals: Αργύρης Αγγελής

Σχεδιασμός ήχου και live performance: Jeph Vanger

Επικοινωνία: Λία Γκαρμπολά

Vimeo
 

Processing” & “RESI[DUE]” - Διάρκεια: 60'

ΑΑIS ‘18-’19: Aimee Rebecca Lam Tunon, Justine Mary De Penning, Aijin Ying, Denghui Lian, Lier Chen, Nasha Bahasoean, Yuan Gu

Studio director: Theo Lorenz

Studio Master: Tanja Siems
Vimeo

 

"Verge" - Διάρκεια: 20'

Το έργο βασίστηκε και αποτελεί μετεξέλιξη της solo χορογραφίας "Otro Lugar" της Μίνας Ανανιάδου, που δημιουργήθηκε και παρουσιάστηκε στα πλαίσια του artisitc residency στο Centrο Civico de Barceloneta το 2013 στη Βαρκελώνη.

 

Συνδημιουργία & ερμηνεία: Αναστασία Βαλσαμάκη, Μίνα Ανανιάδου

Selfmade analogue electronics: Δήμητρα Κουστερίδου

 

"Thread" - Διάρκεια: 10'

Performer, Choreographer: Katie Burks

Music: Li’er Chen

Costume: Nasha Bahasoean, Aijin Ying, Yuan Gu

 

Μετά τις δράσεις ακολουθεί πάρτι στην ταράτσα του Ρομάντσο και τις δύο ημέρες, με τον Jeph Vanger να κλείνει τούτη τη γιορτή τέχνης με ένα ηχητικό αυτοσχεδιαστικό set, χρησιμοποιώντας modular synthesizer και drum machine. - Διάρκεια: 40’

Έναρξη: 19.00/ Είσοδος: 12 € (είσοδος με το ίδιο εισιτήριο και τις δύο ημέρες), 8 € (φοιτητικό & ανέργων).

Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, τηλ. 2167003325, www.romantso.gr