Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

ΘΑ ’ΘΕΛΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ…

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο με περισσότερο φως και λιγότερη αδιαφορία για τον διπλανό. Ή… τον ξένο. Με περισσότερη κατανόηση και ενσυναίσθηση και λιγότερο εγωισμό. Με περισσότερη αγάπη και καθόλου μίσος ή φθόνο. Ή... υποκρισία. Με περισσότερη έμπνευση και δύναμη για το καλό και τη δημιουργία και καμιά πράξη βίας εναντίον οποιουδήποτε.

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο με όραμα κι ελπίδα χωρίς την παθητικότητα του βολεμένου ή το αρπακτικό βλέμμα ή χέρι του αδίστακτου. Έναν κόσμο χωρίς την έπαρση του ηλίθιου. Ή… του εξουσιαστή.

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο με σκυλίσιες αντοχές και ακλόνητη πίστη και χωρίς εύθραυστα πρέπει και λόγια που τα παίρνει ο άνεμος.

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο καθημερινό Άγιο Βασίλη που να βάζει κάτω τα δώρα και να κάνει δίκαια τη μοιρασιά κι όλοι να ’μαστε για όλους και κανένας μόνος του.

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο Διάφανο και κρυστάλλινο που οι καρδιές θα επικοινωνούν τη δική τους τη ‘διάλεκτο’, ανεξάρτητα από το ‘είδος’, τη ‘ράτσα’, τη ‘φυλή’.

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο, απλά, όμορφο. Που να λειτουργεί με όλες τις αισθήσεις, γνωρίζοντας τη χρησιμότητα της καθεμιάς. Να βλέπει πέρα απ’ το προφανές. Να μην ακούει μόνο με τ’ αυτιά, μα να αισθάνεται. Να μην αγγίζει, μα να χαϊδεύει. Και να νιώθει. Εισχωρώντας στην ψυχή του άλλου. Μα όχι λεηλατώντας την. Όταν μυρίζει να γεμίζουν τα ρουθούνια του. Κι όταν γεύεται να μην το κάνει μόνο για επιβίωση ή από κεκτημένη ταχύτητα, μα ν’ απολαμβάνει ξέροντας πως… εκεί έξω δεν υπάρχουν πεινασμένοι.

 

…Θα ’θελα έναν κόσμο που ο δρόμος δεν θα ’ταν το σπίτι κανενός.

 

Λες το 2018 κάτι από τούτο τ’ όνειρο να βγει αλήθεια;

Το εύχομαι. Για όλους μας.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΞΕΔΙΨΑΣΕΙ ΜΕ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ ΤΟ ΦΩΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΝΕΦΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΚΑΝΕΝΟΣ…

 

Θα συναντηθούμε μετά τις 5 Γενάρη.

Μέχρι τότε, μη με ξεχάσεις…

 

www.skilosstodromo.gr