Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Τι σε μαθαίνει η ΦΥΣΗ

 

Αν στρέψεις την προσοχή σου στη φύση και τον υπέροχο κόσμο της δημιουργίας, επανακτώντας την ιδιαίτερη σχέση μαζί της, θα βρεις την έμπνευση προκειμένου να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Το επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες ‘Επανασύνδεση με τη φύση-Επανασύνδεση με τον εαυτό’ που πραγματοποιείται την Παρασκευή 09 Μαρτίου στο Μουσείο Συναισθημάτων, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, ψυχολόγους, φοιτητές και όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν για τη δική τους προσωπική και μοναδική διαδρομή βιωματικής γνώσης και συναισθηματικής ανάπτυξης.

 

Ποια είναι η πρωταρχική μας σχέση με τη φύση και πώς η σχέση αυτή μπορεί να μας βοηθήσει μέσα στην καθημερινότητα της ζωής μας; Το βιωματικό σεμινάριο για ενήλικες που πραγματοποιείται στο Μουσείο Συναισθημάτων περιλαμβάνει παιχνίδια και δραστηριότητες για να γνωρίσεις τον ‘τρόπο της φύσης’ όπου η διαφορετικότητα εκφράζεται ως βιοποικιλότητα, που είναι απαραίτητη για την αρμονία και τη συνέχιση της ζωής. Στρέφεις την προσοχή σου σ' αυτό τον υπέροχο κόσμο της δημιουργίας για να θυμηθείς την ιδιαίτερη σχέση σου με τη φύση και να ανακαλύψεις πως σε εμπνέει για να γνωρίσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Σ' έναν κύκλο μοιράσματος θα μάθεις την τέχνη της συνύπαρξης για να μετακινηθείς από ένα σύστημα που επικεντρώνεται στο εγώ του ανθρώπινου είδους σε μια βαθύτερη συνειδητοποίηση της έννοιας του οικοσυστήματος και του ιερού που αναδεικνύει τη σοφία της διαφορετικότητας και την ισορροπία ανάμεσα στο ατομικό και συλλογικό.

Ώρες σεμιναρίου: 6-9 μ.μ./ Κόστος: 30 ευρώ (Εγγραφές: Μέχρι 07 Μαρτίου).

Εισηγήτρια: Γεωργία Ντούσικου, ψυχολόγος υγείας και δημιουργός του ‘Σχολείου του Εδάφους: Αγγίζω τη γη, αγγίζω την ψυχή’.

Μουσείο Συναισθημάτων: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Φιλοπάππου, τηλ. 2109218329,www.mce.gr