Αρχική
εγγραφή NewsLetter | χορηγία
Πρώτη ΣελίδαΑποτύπωμαΦιλικές ΙστοσελίδεςΕπικοινωνία

Τυραννικά στερεότυπα

 

«Ίσως κάποτε ν' αλλάξουν τα πράγματα και εμείς οι ξεχωριστοί άνθρωποι να είμαστε αποδεκτοί από την κοινωνία. Άραγε θα νικήσει κάποτε η ομορφιά;» Η παραπάνω φράση κλείνει όλο το νόημα του έργου της Αναστασίας Βούλγαρη ‘Το Τελευταίο Παιχνίδι’, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Χριστοδούλου, και την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Έαρ Βικτώρια.

 

Μια παράσταση που σε μεταφέρει στην ελληνική επαρχία και τους δεσμούς της οικογένειας. Και μαζί σε κείνα που φανερώνει και σε κείνα που επιμελώς κρύβει. Στο ‘Τελευταίο Παιχνίδι’ της Αναστασίας Βούλγαρη που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Έαρ Βικτώρια τα… όρια ανιχνεύονται και οι ισορροπίες είναι διαταραγμένες εξαρχής.

Πατρική κυριαρχία, μητρική αγάπη. Τέσσερις κόσμοι σε έναν. Όλοι γνωρίζουν, αλλά σωπαίνουν. Μία μάνα, δύο παιδιά κι ένας πατέρας, θύτης και θύμα ταυτόχρονα, σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Αγάπη-μίσος, τρυφερότητα-βία, ομορφιά-ασχήμια. Παρελθόν και παρόν μάς ταξιδεύουν στην ιστορία. Τυραννικά στερεότυπα προβληματίζουν, ενώ η κοινωνική αλλαγή φαντάζει άπιαστο όνειρο.

Οι προσωπικές επιλογές, η σύγκρουση άλλων κόσμων και το κυνικό βλέμμα μιας κοινωνίας που κατασπαράζει κάθε ξεχωριστό άνθρωπο, κάθε διαφορετική προσωπικότητα που επιμένει να υπάρχει εν ελευθερία, αλληλεπιδρούν, επηρεάζουν και καθορίζουν απρόβλεπτα και τραγικά το μέλλον. Αγώνας και υπεράσπιση των ωραίων συναισθημάτων. Θα επικρατήσουν;

Σκηνικά–κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη/ Φωτισμοί: Σπύρος Κάρδαρης/ Βοηθός σκηνοθέτη: Ουρανία Μαργαρώνη/ Παίζουν: Νόνη Ιωαννίδου, Γιάννης Ζαφείρης, Ματίνα Δημητροπούλου, Ανδρέας Γιαννακούλας, Βίκτωρας Πέτσας, Πάνος Τρουμπουνέλης.

Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο, 21:00/ Κυριακή, 20:00/ Εισιτήρια:12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ), 5 ευρώ (άνεργοι, ατέλειες)/ Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/ theatro-ear/to-teleutaio-

paixnidi/ *Ισχύει τιμή προπώλησης 10 ευρώ, για κρατήσεις έως και 11/01, μέσω viva.

**Για την πρεμιέρα της 12/01 ισχύει συμβολική τιμή εισιτηρίου 5€, με αγορά μόνο από το ταμείο (αποκλειστικά με προκράτηση, στα τηλέφωνα του θεάτρου). Όλα τα έσοδα της πρεμιέρας θα παραχωρηθούν στην Κιβωτό του κόσμου.

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών.

Θεάτρο Έαρ Βικτώρια: Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, τηλ. 210 822 0020 και 697 0027 730.